Aleksandar Stevanović gradonačelnik Pančeva, Maja Vitman gradska menadžerka i Vladislava Maksimović većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj obišli su radove u ataru Dolova.

„Zajedno sa AP Vojvodinom, na čijem konkursu smo učestvovali, obezbedili smo sredstva za ovaj atarski put i još dva u naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva, u Banataskom Novom Selu i Jabuci. U razgovoru sa predstavnicima MZ i predstavnicima paora odavde iz Dolova, dobili smo informaciju da je ovaj atarski put od velikog značaja, koristi ga veliki broj poljoprivrednika i odlučili smo da ga uradimo, u dužini od 4,5 km. Ukupna vrednost svih atarskih puteva koje ćemo uraditi ove godine, odnosno ovo su sredstva koja su obezbeđena prošle godine, a radove izvodimo sada, jer nam je vreme tako diktiralo, jeste 60 miliona dinara sa PDV-om od kojih su 20 miliona dinara sredstva AP Vojvodine, a 40 miliona dinara su sredstva grada Pančeva. Naravno, sredstva za nove kilometre atarskih puteva obezbeđena su i ove godine, na konkursu AP Vojvodine kod sekretarijata za poljoprivredu dobili smo novih 20 miliona, a grad je obezbedio još 40 miliona dinara. Tim sredstvima uradićemo u ataru samog Pančeva, odnosno KO Pančevo novih 6,5 km puteva, kako bi pančevački paori lakše i brže došli do svojih njiva.“ rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, obilazeći radove atarskog puta u Dolovu.

Grad Pančevo je od 2013. godine uređivao određeni broj kilometara atarskih puteva u naseljenim mestima i do sada je završeno više od 50 km atarskih puteva.

„Pored atarskih puteva koje ćemo raditi u ovoj godini mi smo se sa atarima Pančeva dogovorili da uđemo u realizaciju nekih novih projekata koji do sada nisu rađeni. Radićemo otresišta, odnosno spojeve atarskih puteva i saobraćajnica, koja služe da se istresu i očiste točkovie od blata, prašine i zemlje i spreči njihovo iznošenje na put veće kategorije. Na taj način povećavamo bezbednost svih učesnika u saobraćaju na teritoriji našeg grada. Ove godine je u planu da u saradnji sa atarima sa teritorije našeg grada uradimo dva otresišta, jedno na Novoseljanskom putu, drugo na Bavaništanskom, ali i da tu praksu ustalimo u godinama ispred nas.“ istakao je Stevanović.

Grad Pančevo će, kao odgovorna lokalna samouprava i u budućnosti nastaviti da čini sve kako bi se kvalitet života građana, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima, unapredio i poboljšao.