Александар Стевановић градоначелник Панчева, Маја Витман градска менаџерка и Владислава Максимовић већница за пољопривреду, село и рурални развој обишли су радове у атару Долова.

„Заједно са АП Војводином, на чијем конкурсу смо учествовали, обезбедили смо средства за овај атарски пут и још два у насељеним местима на територији града Панчева, у Банатаском Новом Селу и Јабуци. У разговору са представницима МЗ и представницима паора одавде из Долова, добили смо информацију да је овај атарски пут од великог значаја, користи га велики број пољопривредника и одлучили смо да га урадимо, у дужини од 4,5 км. Укупна вредност свих атарских путева које ћемо урадити ове године, односно ово су средства која су обезбеђена прошле године, а радове изводимо сада, јер нам је време тако диктирало, јесте 60 милиона динара са ПДВ-ом од којих су 20 милиона динара средства АП Војводине, а 40 милиона динара су средства града Панчева. Наравно, средства за нове километре атарских путева обезбеђена су и ове године, на конкурсу АП Војводине код секретаријата за пољопривреду добили смо нових 20 милиона, а град је обезбедио још 40 милиона динара. Тим средствима урадићемо у атару самог Панчева, односно КО Панчево нових 6,5 км путева, како би панчевачки паори лакше и брже дошли до својих њива.“ рекао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, обилазећи радове атарског пута у Долову.

Град Панчево је од 2013. године уређивао одређени број километара атарских путева у насељеним местима и до сада је завршено више од 50 км атарских путева.

„Поред атарских путева које ћемо радити у овој години ми смо се са атарима Панчева договорили да уђемо у реализацију неких нових пројеката који до сада нису рађени. Радићемо отресишта, односно спојеве атарских путева и саобраћајница, која служе да се истресу и очисте точковие од блата, прашине и земље и спречи њихово изношење на пут веће категорије. На тај начин повећавамо безбедност свих учесника у саобраћају на територији нашег града. Ове године је у плану да у сарадњи са атарима са територије нашег града урадимо два отресишта, једно на Новосељанском путу, друго на Баваништанском, али и да ту праксу усталимо у годинама испред нас.“ истакао је Стевановић.

Град Панчево ће, као одговорна локална самоуправа и у будућности наставити да чини све како би се квалитет живота грађана, како у граду, тако и у насељеним местима, унапредио и побољшао.