Grad Pančevo je putem projekta javnog privatnog partnerstva krenuo sa radovima na rekonstrukciji ulice u centru grada Pančeva, Branka Anovića. Dužina ulice je 175 m i jedna je od retkih koja nije asfaltirana u samom centru grada. Ulica spaja dve frekventne saobraćajnice, Žarka Zrenjanina i Maksima Gorkog.

Sekretarijat za investicije grada Pančeva vrši nadzor nad radovima. Izvođenje radova na rekonstrukciji ulice Branka Anovića u Pančevu je tehnički počelo 12. jula 2021.godine, ali zbog vremenskih uslova, radovi su malo stagnirali.

Tim povodom, Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je radove koji su u toku i zahvalila se građanima na strpljenju:

– Svi stanovnici ulice Branka Anovića su prethodno obavešteni da će se izvršiti radovi na hidrotehničkim instalacijama, odnosno zamena kompletne fekalne kanalizacije i vodovodne mreže sa priključcima i izrada nove kišne kanalizacije. Pored rekonstrukcije saobraćajnice u celoj dužini ulice, 175 m, sa izgradnjom novog kolovoza širine 5 metara za dvosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, radiće se nove pešačke staze sa obe strane ulice, širine oko 1,8 m, izgradiće se novih 27 parking mesta (od toga 3 za potrebe lica sa invaliditetom), ali i radovi na rekonstrukciji javnog osvetljenja, postavljanje novih 7 stubova javne rasvete ugradnjom savremene LED rasvete. Zahvalni smo građanima na podršci i razumevanju prilikom izvođenja radova i veoma smo zadovoljni kako projekat JPP napreduje. Napomenula bih da je za šest meseci urađeno 95 ulica, odnosno 40 km asfalta. Mi smo građanima obećali da ćemo ovim projektom asfaltirati sve ulice u celom gradu i u naseljenim mestima. Ravnomerno se radi i u gradu i naseljenim mestima. Nadamo se da ćemo radove izvesti do kraja septembra, shodno dinamici radova i vremenskim uslovima. Takođe, nakon uspešnog asfaltiranja naselja Sodara, građani su upoznati da se radovi izvode na asfaltiranju ulica na Strelištu, tako da danas kreće asfaltiranje prvog izravnavajućeg sloja u Mažuranićevoj ulici, ulicama Laze Kostić i Vojislava Ilića. Nakon izvedenih radova na Strelištu, radovi će krenuti u Gornjem gradu, kompletno će se asfaltirati ulice Karađorđeva – od Moše Pijade do Ive Kurijačkog, Stevice Jovanovića i Uroša Predića – desna strana iz pravca ulice Dimitrija Tucovića. Ujedno najavljujemo i presvlačenje ulice Dimitrija Tucovića, potez od Moše Pijade do Vojvode Radomira Putnika i ulice Vojvode Petra Bojovića do Dositejeve. Radovi su planirani u etapama, u saradnji sa Odeljenjem za saobraćaj pri Sekretarijatu za urbanizam i Sekretarijatom za inspekcijske poslove, Upravom policije, kao i sa predstavnivima javno-komunalnog sektora koje će uzeti učešće u organizaciji. Uradiće se projekat privremene saobraćajne signalizacije, tako da će delovi ulice u jednom momentu biti biti zatvoreni. Sve je planirano da se uradi u što kraćem roku, kako građani ne bi trpeli radove.