У среду, 24. фебруара 2016. године, на седници Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева, заменик градоначелника и председник Комитета Саша Левнајић уручио је награду Вуку Голубовићу за постигнуте резултате на Европском такмичењу у познавању саобраћаја.

Вук Голубовић, ученик шестог разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Омољице, освојио је четврто место на Европском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“, које је одржано од 3. до 5. септембра 2015. године у Бечу и на ком су учествовали ученици из 23 европске земље. Вук је претходно освојио прво место на Општинском и на Окружном такмичењу, као и на Републичком такмичењу, на ком је освојио 294 бода од укупно 300.

Саша Левнајић честитао је Вуку у име Комитета на изузетним резултатима и пожелео му још успеха на наредним такмичењима, а професор Миодраг Тасић, који је Вука припремао и за Републичко и за Европско такмичење, захвалио се на награди у Вуково и своје име и истакао да Oсновна школа „Доситеј Обрадовић“ већ дужи низ година учествује на Европском такмичењу, те да је пре четири године њихов ученик освојио седмо место. Школа је, такође, претходне године на Општинском такмичењу заузела прво место.

Комитет за безбедност саобраћаја обезбедио је Вуку награду у виду лаптоп рачунара и наставиће да подржава интересовање и ангажовање ученика, њихових наставника и образовних установа у виду учешћа на такмичењима у области саобраћаја, као једног од начина едукације младих у циљу повећања нивоа безбедности у саобраћају.