Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetio je Mašinsku školu „Pančevo“ povodom prezentacije škole boksa, koju je organizovao Boks klub „Profesionalac“ iz Pančeva.

Tom prilikom, predsednik Bokserskog saveza Srbije je pohvalio sportske uspehe i uručio donaciju Boks klubu „Profesionalac“.

– Bokserski klub „Profesionalac“ je jedan od najmasovnijih, ako ne i najmasovniji bokserski klub u Srbiji, najuspešniji klub u regionu Beogradskog bokserskog saveza, tako da je zaslužio da dobije jednu ovakvu donaciju u vidu rekvizita. Rekviziti su tu kako bi deca imala uslove za nesmetano bavljenje boksom i kako bi, uz takve treninge, pobeđivali u ringu.

Prezentaciji je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Predrag Živković, koji je istakao da grad Pančevo izdvaja značajna sredstva za sport i školski sport koji podrazumeva različite programske aktivnosti.

– Još jedna dodatna mera koja je uvedena ove godine jeste obaveza klubovima da, ukoliko žele da se kvalifikuju za finansiranja iz bilo kog dela sportskog budžeta, da na svojim Upravnim odborima donesu odluku da oslobađaju porodice sa troje ili više dece plaćanja bilo kakve članarine, a sve u cilju podsticanja razvoja školskog sporta.

Deca u Pančevu boks mogu da treniraju u Boks klubu „Profesionalac“ u Mašinskoj školi i Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Omoljici.