Kompanija NIS je, zbog velikog interesovanja javnosti, produžila rok za prijavu projekata u okviru konkursa „Zajednici zajedno“ do 21. juna 2016. godine.

Sve zainteresovane neprofitne organizacije i institucije iz 11 gradova i opština u Srbiji u kojima NIS posluje – Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej, mogu da konkurišu sa projektima iz oblasti kulture, nauke, sporta, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim grupama. Odluka o produženju roka doneta je kako bi svima zainteresovanima bilo omogućeno da prijave svoje projekte.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće komisija, u kojoj su predstavnici NIS-a i lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica. Uprkos krizi na svetskom naftnom tržištu, kompanija nije smanjila iznos sredstava za podršku lokalnim zajednicama i on kao i 2015. godine iznosi više od 110 miliona dinara.

NIS već osmu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u Srbiji kroz program „Zajednici zajedno“ i na ovaj način učvršćuje partnerske odnose sa lokalnim samoupravama u kojima posluje. Do sada je podržano gotovo 760 projekata i u razvoj lokalnih zajednica uloženo 800 miliona dinara.

Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

Pancevo_Zajednici_zajedno_610x292