У Градској управи града Панчева је у уторак, 02. јула 2019. године организован пријем за ученике ОШ „Исидора Секулић“ из Панчева и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице, који су постигли успехе на одржаним такмичењима у претходном периоду.

Ученици 3. разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ освојили су прво место на републичком такмичењу у „Малим олимпијским играма“, које је одржано 5. јуна у Kрагујевцу и они ће путовати у Сплит на „Спортске игре младих“ и представљаће Републику Србију на међународном финалу у августу 2019. године. Такође, ученици ове школе су се пласирали на европско такмичење у познавању саобраћаја „Шта знаш о саобраћају“, у организацији АМСС у оквиру 50. јубиларног такмичења основаца. Европско такмичење се одржава од 12. до 15. септембра у Женеви.

Ученици ОШ „Исидора Секулић“ су у финалу државног првенства лиге KОДирање, одржаном у Београду, у оквиру акције „Битка за знање“ заузели 2. место. Задатак који је трочлана екипа под менторством наставнице информатике Иване Влачић имала, подразумевао је решавање проблема са употребом више робота, што је захтевало додатну креативност, знање и вештине у програмирању. Такмичење KОДирање је део програма „Битка за знање“, чији је носилац Фонд Б92. Пет најбољих тимова имаће прилику да учествује на европском такмичењу „Make X“, које ће у октобру бити одржано у Загребу, а најбоље пласирана екипа из Србије учествоваће на светском такмичењу у Гванџоу у Kини.

Тим поводом Град је организовао пријем за ученике и наставнике, које су поздравили градоначелник Саша Павлов и чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање Татјана Божић и поразговарали са гостима о утисцима са такмичења, плановима за даље, како се припремају за финала која их очекују.