По повратку са такмичења кадета јуниора карате клуба „Динамо“ које је одржано у Сочију, уприличен је пријем код градоначелника града Панчева, Саше Павлова. Пријему су поред младих каратиста Дарка Спасовског, Николе Ивановића и Уроша Петровачког, присуствовали и Предраг Стојадинов, тренер карате клуба „Динамо“, Слободан Битевић, председник Спортског савеза и Никола Крстић, председник поменутог карате клуба „Динамо“.

Дарко Спасовски, каратиста и освајач сребрне медаље, кратко је прокоментарисао свој успех.

– Конкуренција је била прилично велика зато што је било 34 такмичара из различитих земаља. Моје искуство са овог такмичења је велико, још увек сам под утиском, јер бити други у Европи није мала ствар. Имао сам пет борби, у четири сам победио, али нажалост, финале сам изгубио од Руса. Очекују ме турнири и такмичења у Бугарској, Венецији и Хрватској. Мислим да ћу тамо да се покажем добро и да ћу да се квалификујем за Олимпијске игре. Захваљујем се граду Панчеву што ми је пружио све ово и верујем да ће да ми омогући да одем и у Венецију, Бугарску и Хрватску, а ја да њима вратим медаљама и квалификацијом за Олимпијске игре – искрен је Дарко.

Овом приликом, Предраг Стојадинов се захвалио на подршци граду Панчеву и градоначелнику.

– Велики је успех што је карате клуб „Динамо“ имао три представника на Европском првенству у Сочију, два кадета у борбама Николу Ивановића (у категорији до 70 кг), Уроша Петровачког (јуниора, у категорији до 61 кг) и освајача сребрне медаље Дарка Спасовског. Сва тројица представника клуба „Динамо“ били су у ситуацији да се боре за медаљу. Дарко је ушао у финале, где је водио против Руса, који је домаћин, показао је веома велику борбеност и квалитет, међутим на крају је Рус минимално победио. Ми можемо да будемо поносни што су наши такмичари били веома репрезентативни на овом Европском првенству. Наравно да нам је Дарко Спасовски донео највећу радост освајањем сребрне медаље. Он је практично једини мушки представник који је на овом Европском првенству, за карате федерацију Србије, освојио медаљу. Искористио бих ову прилику да се захвалим граду и градоначелнику Панчева на подршци и на фантастичним условима који нам омогућују да се бавимо својим послом, односно својим спортом, и уопште на подршци нашим програмским активностима за кадете јуниоре и сениоре – истакао је Стојадинов.

Слободан Битевић, председник Спортског савеза, је још једном честитао младим колегама на оствареном успеху.

– Овом приликом, као њихов старији колега из карате клуба „Динамо“, још једном јавно желим да им честитам, да кажем да су направили заиста невероватан успех, не само Дарко Спасовски који је освојио сребрно одличје и титулу вицешампиона Европе и тиме направио заиста невероватан успех и за град и за државу, али и за све нас у клубу, него и Никола Ивановић и Урош Петровачки који су на достојан начин презентовали и показали да су зрели за европске и светске домете. За мене су сва тројица освајачи медаља и свакако су они светла будућност Панчевачког и Српског спорта и ми само с поносом можемо да се радујемо и да им пружимо подршку да у наредном периоду буду још бољи – наводи Битевић.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов, срдачно је дочекао младе спортисте.

– Град Панчево, односно локална самоуправа града Панчева издваја можда и највише финансијских средстава за спорт, и издвајамо управо због овог циља. Карате клуб „Динамо“ је организован, одговоран и остварује такве резултате. Ми смо данас организовали пријем за ова три момка, по њиховом повратку са Европског првенства за кадете јуниоре које је одржано у Сочију. Имамо и једну медаљу, сребрну, која сија златним сјајем и коју је освојио наш Дарко Спасовски, али ништа мање заслуга за Николу и Уроша и целу екипу која је била на том такмичењу – изјавио је Павлов.