Ансамбл виших разреда КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП, награђен је златном плакетом на 12. Смотри дечијих фолклорних ансамбала Србије, која је одржана 17. јуна у Ваљеву.

Тим поводом у Градској управи града Панчева организован је пријем за чланове ансамбла у среду, 21. јуна. Чланове културно-уметничког друштва у име Града Панчева примио је и честитао на изузетном успеху Немања Ротар, члан Градског већа града Панчева задужен за културу.

„Заиста је сјајно то што ради КУД “Станко Пауновић” са овим подмладком који је брилијантан, који је освојио сва могућа признања у овој земљи и редовно се појављује на смотрама, раде и врло су ангажовани. Добро је за ту децу да се крећу у тим круговима, да на један леп начин троше своје слободно време, да упознају културу, баштину и традицију и да се друже међусобно, развијају дух такмичарства и да освајају награде. То је битно и за град, јер се проноси лепа слика о граду у овој земљи и ја им честитам и целом културно-уметничком друштву које предано ради и сви ти успеси су заиста и заслужени.“, рекао је Немања Ротар.

„Најновији резултат стигао је са 12. Смотре дечијих фолклорних ансамбала Србије. Наш дечији ансамбл виших разреда освојио је златну плакету за извођење влашких игара из села Кобишњица код Неготина. Цела ова школска година је била изузетно успешна – како у категорији изворног фолклора, тако и у категорији кореографисаног фолклора. Подсетићу вас да је наш дечији ансамбл нижих разреда на Дечијој покрајинској смотри награђен златном плакетом за извођење игара Срба из Беле Крајине, као и специјалне награде за реконструкцију народне ношње и за истраживачки рад. Дечији ансамбл виших разреда је на тој истој Покрајинској смотри награђен златном плакетом и специјалном наградом за најбољи играчки ансамбл. Захваљујући том предствљању, они су стекли право и да представљају Војводину на овом републичком фестивалу на којем су награђени Златном плакетом. То је изузетно велики успех и континуитет добрих резултата. До сада је одржано 12 републичких дечијих фестивала, а наши играчи су до сада освојили 10 златних плакета, тако да то најбоље говори о једном конртинуитету рада и резултата.“, истакао је Дејан Трифуновић, уметнички директор КУД “Станко Пауновић”.