У Малој сали Градске управе града Панчева, 13. фебруара 2019. године, презентовани су реализовани пројекти пет средњих школа које су у 2018. години оствариле средства на Конкурсу Градске управе града Панчева, у вези са реализацијом мере “Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење практичне наставе” у 2018. години.

Презентацији су присуствовале чланице Градског већа града Панчева задужене за образовање и за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, Татјана Божић и Сузана Јовановић, као и директори средњих школа који су презентовали реализоване пројекте.

Чланица Градског већа града Панчева задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, Сузана Јовановић, поздравила је присутне и захвалила се школама на учешћу:

– У 2019. години ћемо и даље у Локалном акционом плану имати исту меру, али што се тиче средстава, биће опредељена четири милиона динара због тога што сматрамо да ова мера даје добре ефекте и утиче на квалитет наставе. Очекујемо да првих недељу до десет дана марта изађу јавни позиви, тако да ће бити довољно дуго отворен позив за припрему пројекта. Такође, надам се већем интересовању и одзиву свих школа у Панчеву.

Наиме, закључком Градоначелника града Панчева расписан је Јавни позив за учешће средњих школа са територије града Панчева на конкурсу за доделу средстава, у вези са реализацијом мере: “Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење наставе” у 2018. години.

На конкурс се јавило седам средњих школа са укупно девет предлога пројеката, те је Савет за запошљавање града Панчева, дао позитивно мишљење за пет предлога пројеката, у укупном износу од 1.500.000,00 динара.

Градоначелник града Панчева је прихватио мишљење Савета за запошљавање града Панчева, у вези са реализацијом мере активне политике запошљавања “Унапређење конкурентности средњих школа, путем побољшања услова за извођење практичне наставе” у 2018. години и одобрио средства у износу од 1.500.000,00 за финансирање одобрених пројеката.

Изабрани пројекти за финансирање су:

1.) Пољопривредна школа „Јосиф Панчић“ Панчево – Набавка једноосовинског трактора – Маестрал са снежном фрезом и ротационом косилицом – одобрена средства у износу од 498.360,00 динара;

2.) Медицинска школа “Стевица Јовановић” Панчево – Опремање кабинета за здравствену негу – одобрена средства у износу од 200.000,00 динара;

3.) Машинска школа “Панчево” Панчево – Опремање кабинета за мехатроничаре, компјутерско управљање и конструисање – одобрена средства у износу од 342.784,00 динара;

4.) Економско-трговинска школа „Паја Маргановић“ Панчево – Опремање кабинета за услуживање – одобрена средства у износу од 158.856,00 динара;

5.) Гимназија „Урош Предић“ Панчево – Опремање учионица (кабинета) са лаптоповима и звучницима – одобрена средства у износу од 300.000,00 динара.