Danas, 8. decembra 2017. godine u 11.30 časova u Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva, održana je prezentacija projekta Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije „Budi zdrav igraj pošteno“ koju je osmislila Anti doping agencija Srbije. Projekat se inače realizuje kroz vršnjačke edukacije. Edukatori su obučeni učenici medicinskih škola. Ciljna grupa, pre svega, su učenici završnih razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola, kao i svi koji se bave sportom profesionalno, ali i rekreativno.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, pomoćnica ministra omladine i sporta, Snežana Klašnja, direktorka Medicinske škole „Stevica Jovanović“ Pančevo, Svetlana Kalapiš i direktorka Anti doping agencije Srbije, doktorka Milica Vukašinović-Vesić, a zatim su dve učenice drugog razreda Medicinske škole „Stevica Jovanović“ održale prezentaciju u vezi sa projektom.

Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, objasnila je kako je grad Pančevo učestvovao već u izvesnim projektima.

– U svoje, ali i u ime ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića, želim da iskažem sreću i zadovoljstvo da smo u ovoj 2017. godini u gradu Pančevu obeležili i Međunarodni dan mladih 12. avgusta. Danas smo ovde povodom jedne druge aktivnosti, koju takođe podržava naše ministarstvo, a to je projekat koji se zove vršnjačka edukacija. Govorimo o vršnjacima, vama koji prenosite znanje jedni drugima, sposobnosti i veštine, kako da se spreči doping u bilo kojoj sportskoj aktivnosti. Verujem da će vam znanja stečena ovde mnogo pomoći. Zahvaljujući gradonačelniku i direktorki Medicinske škole, Pančevo se našlo u ovom projektu – istakla je Klašnja.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, pozdravio je sve prisutne, zahvalio se i podržao projekat sledećim rečima:

– U proteklom periodu sam kao gradonačelnik, ali i neko ko je vezan za sport čitav život imao priliku da se više puta obratim deci i omladini na ove bliske teme: da se bavimo sportom, čuvamo droge, da fer navijamo, pošteno pobeđujemo i časno gubimo. To je život, i to je sport. Dopingu nema mesta u sportu. Doping je laž i višestruka šteta po čoveka, posebno mladu osobu. Zato, u ime grada Pančeva, želim da se zahvalim svim prisutnim gostima i da apelujem na mlade da budu pametni, istrajni, zdravi, da misle svojom glavom. Na nama je da vas pratimo na tom putu i pružimo podršku i stvorimo dobre uslove.