Данас, 8. децембра 2017. године у 11.30 часова у Малој сали Градске управе града Панчева, одржана је презентација пројекта Министарства омладине и спорта Републике Србије „Буди здрав играј поштено“ коју је осмислила Анти допинг агенција Србије. Пројекат се иначе реализује кроз вршњачке едукације. Едукатори су обучени ученици медицинских школа. Циљна група, пре свега, су ученици завршних разреда основних школа, ученици средњих школа, као и сви који се баве спортом професионално, али и рекреативно.

Присутнима су се обратили градоначелник града Панчева, Саша Павлов, помоћница министра омладине и спорта, Снежана Клашња, директорка Медицинске школе „Стевица Јовановић“ Панчево, Светлана Калапиш и директорка Анти допинг агенције Србије, докторка Милица Вукашиновић-Весић, а затим су две ученице другог разреда Медицинске школе „Стевица Јовановић“ одржале презентацију у вези са пројектом.

Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта, објаснила је како је град Панчево учествовао већ у извесним пројектима.

– У своје, али и у име министра омладине и спорта, Вање Удовичића, желим да искажем срећу и задовољство да смо у овој 2017. години у граду Панчеву обележили и Међународни дан младих 12. августа. Данас смо овде поводом једне друге активности, коју такође подржава наше министарство, а то је пројекат који се зове вршњачка едукација. Говоримо о вршњацима, вама који преносите знање једни другима, способности и вештине, како да се спречи допинг у било којој спортској активности. Верујем да ће вам знања стечена овде много помоћи. Захваљујући градоначелнику и директорки Медицинске школе, Панчево се нашло у овом пројекту – истакла је Клашња.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов, поздравио је све присутне, захвалио се и подржао пројекат следећим речима:

– У протеклом периоду сам као градоначелник, али и неко ко је везан за спорт читав живот имао прилику да се више пута обратим деци и омладини на ове блиске теме: да се бавимо спортом, чувамо дроге, да фер навијамо, поштено побеђујемо и часно губимо. То је живот, и то је спорт. Допингу нема места у спорту. Допинг је лаж и вишеструка штета по човека, посебно младу особу. Зато, у име града Панчева, желим да се захвалим свим присутним гостима и да апелујем на младе да буду паметни, истрајни, здрави, да мисле својом главом. На нама је да вас пратимо на том путу и пружимо подршку и створимо добре услове.