Председник Републике Србије Александар Вучић наставио је данас кампању „Будућност Србије“ посетом Јужнобанатском округу и обишао Панчево, Ковин, Опово, Вршац, Белу Цркву и Банатско Ново Село.

Председник Вучић је најавио да ће у наредних шест, седам или осам година бити завршена брза саобраћајница Панчево – Вршац, до румунске границе, дуга 86 километара.

„Чекамо Румуне да нам кажу да ли ће да граде аутопут или ће да остане на брзим саобраћајницама“, рекао је председник Вучић у Вршцу и истакао да је током ове кампање чуо шта све и где прецизно треба урадити да би се олакшао и унапредио живот грађанима. Он је истакао значај аутопута Београд – Зрењанин, чија би вредност била око 280 милина евра, а поменуо и изградњу аутопута од Зрењанина до Новог Сада, који би коштао око 250 милиона евра.

Председник Вучић је навео да ће се радити и на даљој реконструкцији железничке пруге, те подсетио да је урађена главна станица у Панчеву.

„Сада возови иду брзином између 60 до 90 километара на сат, на прузи Панчево – Вршац. Реновираћемо пругу за брзине до 120 километара на сат“, истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је, током обиласка Јужнобанатског округа, прво посетио Опово, где је обишао Дом здравља и део изграђеног пута Опово–Дебељача. Он је рекао да је општина Опово била задужена 105 милиона динара, а да су данас дугови спуштени на 70 милиона и истакао да се у претходном периоду радило на побољшању услова за најмлађе и најстарије.

Председник Вучић је изјавио да је задовољан једном ствари у Јужнобанатском округу – доласком немачке фирме ЗТФ у Панчево, која ће донети огромни нови квалитет, а која ће значити и Опову.

Председник Вучић посетио је газдинство породице Максимовић у Банатском Новом Селу и разговарао са пољопривредницима из тог краја, а затим отишао у Вршац, где је прво посетио ИТ компанију HITeam а потом постројење за прераду воде за град Вршац, које се налази у насељеном месту Павлиш, на истоименом изворишту подземне воде.

Председник Вучић је приметио да данас Вршчани пију једну од најбољих вода у Србији, без вишка мангана и амонијака, а постројење је коштало око шест милиона евра. Он је рекао и да се већ разговарало са Банком Савета Европе и да ће нам бити на располагању 200 милиона евра за капиталне инфраструктурне пројекте, ради поправљања животног стандардна свих грађана.

Председник Вучић је у Вршцу обишао и школски центар „Никола Тесла“ и захвалио грађанима што су га сачекали у великом броју и што су подржали политику пристојности и нормалности коју спроводи.

Председник Вучић је у Белој Цркви обишао Специјалну болницу за плућне болести „Др Будислав Бабић“ , у чије је реновирање уложено 60 милиона динара, и изјавио да је Србија 2012. године била најгора у Европи према индексу који мери стање у здравству у ЕУ, док је данас боља од осам земаља. Он је, у обраћању грађанима, нагласио да не постоји ништа важније него да се у то место доведу нови инвеститори.

„Успели смо да обезбедимо уређеност јавних финансија и успећемо да повећамо плате и пензије. Још веће повећање очекујемо ове године. Мислим да је то нешто што ће моћи да сачува добар део људи да остану“, рекао је председник Вучић и додао да је држава спремна да уложи и више новца у туризам, односно у језера у околини Беле Цркве.

Председник Вучић је у Ковину посетио фабрику за производњу и прераду печурака Delta Danube, део индонежанске компаније која је у погон у Ковину до сада уложила четири милиона евра, и Установу за спорт Ковин, где је разговарао са спортистима Јужнобанатског округа.

„Довођење гаса у сваки крај и изградња аутопутева на најбољи начин упутиће позивицу свима који желе да граде фабрике, отварају погоне и запошљавају људе“, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је обилазак Јужнобанатског округа наставио у Панчеву, где је посетио два производна погона фабрике „Утва авио-индустрија“ и на централном панчевачком тргу се обратио грађанима.

„Видео сам много ствари које смо још могли да направимо. Да не критикујем увек само локалне власти, морали смо да будемо агилнији, бржи и снажнији. Могли смо и морали више и боље. А видео сам и ствари које смо успели да покренемо и променимо“, рекао је председник Вучић у Панчеву и нагласио да је поносан што ће крајем априла отворити фабрику ЗТФ.

„То је оно на шта сам поносан. Фабрика ће донети много новца Панчеву, запослиће много људи. Видећете за 10 година, када неки други буду говорили о стању, да ће се многи сетити и рећи да је ово за време Вучића урађено“, навео је председник Вучић и додао да ће сада морати да се ради на томе да немамо само радно интензивне, већ и капитално интензивне инвестиције. Он је подсетио да је у протеклих пет година отворено 180 фабрика у Србији и најавио да ће и пољопривредници, поред различитих врста субвенција, моћи поново да добијају и субвенције за гориво.

„Тако ради одговорна власт. Увећава права, примања, плате и пензије, али не руши државу“, закључио је председник Вучић.

Извор: https://www.predsednik.rs/