Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас да ће радови на реконструкцији дела Опште болнице Панчево, за шта је Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара, бити завршени до краја октобра.

– На реконструкцији дела панчевачке болнице, у физичком делу, урађено је три четвртине посла и очекујем да до краја октобра све буде завршено како би објекат био стављен у функцију, рекао је председник Мировић након обиласка Интeрнистичког блока Опште болнице Панчево.

Истакавши да је Општа болница у Панчеву у протеклих годину дана добила и савремену медицинску опрему у вредности од преко 40 милиона динара, председник Мировић најавио је да ће локална самоуоправа у Панчеву, у договору са Управом болнице, издвојити средства за припрему пројектне документације и за реконструкцију других делова болнице, како би у наредним годинама цео објекат био обновљен.

– Циљ Покрајинске владе је да обновимо здравствени систем и реконструишемо све регионалне болнице, клинике и институте у АП Војводини како би грађанима пружили квалитетнију здравствену заштиту, а запосленима што боље услове за рад, нагласио је председник Мировић.

Председника Покрајинске владе су дочекали заменик градоначелника Панчева, Предраг Живковић и директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука. Заменик градоначелника Панчева је том приликом истакао:

– Прво бих желео да искористим прилику да се захвалим господину Игору Мировићу и осталим члановима покрајинске администрације на данашњој посети нашем граду и на обиласку радова на Интернистичком блоку Опште болнице Панчево.

Ово је врло важна инвестиција не само за наш град, већ и за суседне локалне самоуправе. Уверили смо се у то да се радови одвијају планираном динамиком. Завршетак је предвиђен за крај ове грађевинске сезоне. Морам да нагласим да претходне две године имамо и више него добру сарадњу са готово свим Покрајинским органима и не рачунајући ову инвестицију, која је вредна више од 500 милиона динара.

Сваке године Покрајинска влада за различите пројекте и програме издваја неколико стотина милиона и за области не само здравства, него и културе, пољопривреде, социјалне политике, образовања. До краја године очекује нас још неколико конкурса за које ћемо узети активно учешће, где се подразумева онај суфинансирајући удео који смо обезбедили последњим ребалансом буџета, а исто тако последњим ребалансом обезбедили смо 24 милиона динара за финансирање пројектно техничке документације највећим делом за реконструкцију другог дела Опште болнице Панчево, где очекујемо врло добру сарадњу са Канцеларијом за јавна улагања, тако да с обзиром на то да су средства обезбеђена, очекујемо веома успешан наставак сарадње – објаснио је Живковић.

Директор Опште болнице Панчево др Слободан Овука рекао је да се у ту болницу није улагало 50 година, те захвалио Покрајинској влади што је препознала њихове потребе и обезбедила значајна средства како би грађани тог дела Баната имали квалитетну и правовремену здравствену заштиту.

Интeрнистички блок Опште болнице Панчево, заједно са председником Мировићем, обишао је и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић.

Фото: http://www.vojvodina.gov.rs