У Машинској школи “Панчево”, у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Одељења за саобраћај Градске управе града Панчева, недавно је одржано предавање за ученике који стичу или су већ стекли право да управљају мопедима.

Едукацију су спровели представници Центра за стручно образовање „Kонцепт 192“ из Београда, чији сертификовани инструктори имају вишегодишње искуство у обуци возача мотоцикала и мопеда.

Ученицима је посебно скренута пажња на опасности које могу настати приликом вожње мопеда, као и на факторе ризика који су карактеристични за учествовање младих у саобраћају.

Представљени су системи заштите који су неопходни возачима мопеда, начин коришћења заштитне опреме, технике безбедне вожње, законске обавезе и прописи који се односе на ову категорију возача, предности и мане оваквих возила и сл.

Ученицима је подељен едукативни материјал као подсетник о начину безбедне вожње мопеда, a након спроведеног тренинга безбедне вожње за мотоциклисте, који је летос одржан у нашем граду, ова акција представља наставак мера града Панчева усмерених ка повећању безбедности рањивих учесника у саобраћају.