Danas su u Gradskoj upravi grada Pančeva partneri na projektu ODSKOČNA DASKA – Grad Pančevo, Centar za socijalni rad „Solidarnost“ i Društvo za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa potpisali 13 ugovora sa izabranim korisničkim porodicama za dodelu paketa donatorske pomoći. Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin potpisala je ugovore u ime grada Pančeva i izjavila:

– To znači da će projektom biti zbrinuto 13 pančevačkih porodica, odnosno 52 naša sugrađana, od čega 15 odraslih i 37 dece. Oni će dobiti ne samo svoj krov nad glavom, već i ceo paket socio-ekonomske podrške, koji uključuje i materijalnu pomoć u vidu nedostajućeg nameštaja, bele tehnike, laptopova, opreme za privređivanje, ali i usluga kao što su usluge selidbe, pravničke usluge, obuke za željena zanimanja i dodatno privređivanje, usluge psiho-socijalne podrške u zajednici i slično. Ovih 13 porodica pripadaju osetljivoj populaciji i to su: 9 porodica žena žrtava porodičnog nasilja, 3 porodice osoba sa invaliditetom i 1 izuzetno siromašna porodica sa 6 dece. Za njih je danas radostan i važan dan u njihovom životu i nadam se da će zaista predstavljati odskočnu dasku ka boljoj budućnosti. Grad Pančevo ne samo da na ovaj način podržava svoje građane kojima je podrška potrebna i rešava njihove osnovne potrebe, već i doprinosi postupku pridruživanja EU i  primeni Poglavlja 19, koje se odnosi na socijalnu inkluziju, i Poglavlja 23 koje pokriva osnovna prava građana, što su takođe i ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

U ime Centra za socijalni rad ugovore je potpisala direktorka Jasna Vujičić, a u ime Društva za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa Milan Crnković. Ovaj projekat finansira EU po programu UNOPS SHAI sa 331 300 EUR, a sufinansiraju ga Grad Pančevo sa 53 008 EUR, i Autonomna pokrajina Vojvodina sa oko 33 897 EUR.