UGradskoj upravi grada Pančeva su u četvrtak 28. novembra u prisustvu člana Gradskog veća grada Pančeva zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Milenka Čučkovića svečano potpisani ugovori za otkup seoskog domaćinstva za izbegla lica na teritoriji grada Pančeva. Uz pomoć ovog granta svoj dom stekle su porodice Antić i Đurić.

Na osnovu ugovora o saradnji na pomoći izbeglicama kroz dodelu granta za kupovinu kuće sa okućnicom, gradu Pančevu su od strane Komesarijata za izbeglice Republike Srbije uplaćena sredstva za kupovinu dve kuće. Grad Pančevo učestvuje svojim sredstvima u iznosu od 10 odsto. Ukupno opredeljena sredstva iznose 2.520.000,00 dinara. Pored kuće, svaki korisnik dobija i mali grant u iznosu od 200.000,00 dinara. Ukupna suma po jednoj kući je 1.400.000,00 dinara. Sredstva su nepovratna, a obaveza korisnika je da u narednih 5 godina namenski koristi dobijenu kuću, građevinski i drugi materijal.

Grad Pančevo svake godine učestvuje u projektima pomoći izbeglim i raseljenim licima kroz razne vidove pomoći, građevinski materijal, dohodovne aktivnosti, stanove i jednokratne pomoći.

– Do sada je grad dodelio u saradnji sa donatorima 35 kuća sa okućnicom. U narednom periodu očekujemo potpisivanje ugovora za najmanje 15 kuća za izbeglice i 4 kuće za interno raseljena lica, najavio je Milenko Čučković.