УГрадској управи града Панчева су у четвртак 28. новембра у присуству члана Градског већа града Панчева задуженог за рад, запошљавање и социјална питања Миленка Чучковића свечано потписани уговори за откуп сеоског домаћинства за избегла лица на територији града Панчева. Уз помоћ овог гранта свој дом стекле су породице Антић и Ђурић.

На основу уговора о сарадњи на помоћи избеглицама кроз доделу гранта за куповину куће са окућницом, граду Панчеву су од стране Комесаријата за избеглице Републике Србије уплаћена средства за куповину две куће. Град Панчево учествује својим средствима у износу од 10 одсто. Укупно опредељена средства износе 2.520.000,00 динара. Поред куће, сваки корисник добија и мали грант у износу од 200.000,00 динара. Укупна сума по једној кући је 1.400.000,00 динара. Средства су неповратна, а обавеза корисника је да у наредних 5 година наменски користи добијену кућу, грађевински и други материјал.

Град Панчево сваке године учествује у пројектима помоћи избеглим и расељеним лицима кроз разне видове помоћи, грађевински материјал, доходовне активности, станове и једнократне помоћи.

– До сада је град доделио у сарадњи са донаторима 35 кућа са окућницом. У наредном периоду очекујемо потписивање уговора за најмање 15 кућа за избеглице и 4 куће за интерно расељена лица, најавио је Миленко Чучковић.