У среду, 30. августа 2017. год у Градској управи града Панчева свечано је потписан уговор између Републичке дирекције за имовину Републике Србије и Града Панчева о преносу власништва Граду Панчеву над комплексом стадиона ФК „Динамо“ у Панчеву.

Уговор су потписали Јован Воркапић, директор Републичке агенције за имовину и градоначелник Панчева Саша Павлов.

„Данашње потписивање уговора о преносу власништва Граду над стадионом Динамо, односно целим комплексом има изузетан значај за Панчево, јер су све непокретности које чине градски стадион дефинисане као грађевинско земљиште за јавне намене планирано за спорт. Значи, у нашим планским документима, одувек је ова локација била намењена спорту и рекреацији. Ово је једини градски стадион у Панчеву и то што је пренет у јавну својину града представља могућност да сада Град приведе тај цео простор намени, да уради не само фудбалски терен, него да се ту санирају и помоћни објекти и атлетске стазе. Дакле, овим су се стекли услови за реализацију пројеката, па и пројекта изградње мини атлетског стадиона у смислу законских урбанистичко-техничких услова, јер је ово сада јавна својина и носилац права јавне својине – град може по том основу да издејствује и грађевинску дозволу и све што је потребно и има решене имовинско-правне односе за оно што је неопходно граду – за спорт, за омладину и рекреацију. Ово је објекат од општег интереса у области спорта и ја се још једном захваљујем Републичкој дирекцији за имовину Републике Србије на сарадњи и на реализацији овог посла “ – изјавио је Саша Павлов.

“Потписивањем овог уговора створили су се услови да Град Панчево може својим средствима, а и уз подршку Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата и Владе Републике Србије да крене у даљи развој овог комплекса. Ово није први пут да Влада Републике Србије и Републичка дирекција за имовину преносе право јавне својине над градским стадионима и ово чинимо да бисмо подстакли град Панчево и његове спортисте да се баве краљицом спортова – атлетиком. Верујем да ће бити још пројеката са градом Панчевом, имамо још доста идеја како да помогнемо као Влада РС да се развија у разним областима. Захваљујем се овом приликом градоначелнику Павлову али и свим људима из Градске управе који су професионално приступили овом послу и у рекордном року завршили све како бисмо дошли до данашњег потписивања”, изјавио је Јован Воркапић, директор Републичке агенције за имовину.