Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je vrtić pri Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu povodom radova koji su izvršeni na sanaciji fasade i unutrašnjosti objekta:

– Ove godine je grad izdvojio 565.000,00 dinara za krečenje i sanaciju fasade i unutrašnjosti objekta, zgrade vrtića pri Osnovnoj školi u Starčevu. Inače i prethodne dve godine ulažemo, u okviru tekućeg održavanja, u osnovne i srednje škole, ali i vrtiće, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Konkretno, ova škola je dobila do sada 3.200.000,00 dinara u prethodne tri godine. Ono što je urađeno jeste krov na fiskulturnoj sali, urađena je tehnička dokumentacija, odnosno elaborat energetske efikasnosti, ugradnja hidranta, a evo sada kao što vidite, krečenje i sanacija fasade.

Saša Tasić, direktor Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu je dočekao članicu Gradskog veća i tom prilikom izjavio:

– Osnovna škola Vuk Stefanović Karadžić ima 520 učenika u Osnovnoj školi. Pri školi nam je i vrtić gde imamo stotinu dece u grupama od tri do pet i po godina, kao i predškolski deo gde imamo takođe tri grupe, a broj dece je 65. U skladu sa epidemiološkom situacijom taj broj učenika, odnosno dece u vrtićima je smanjen. Škola redovno konkuriše pri oglasima koji se pojavljuju pri ministarstvu. Veoma smo zadovoljni onim delom koji dobijamo od grada Pančeva. Unazad više godina dobili smo sredstva u iznosu od više miliona dinara i samim tim rad u vrtiću i školi je veoma unapređen. U veoma tesnoj saradnji sa gradom, kao i sa Muzičkom školom „Jovan Bandur“ iz Pančeva, u planu je otvaranje isturenog odeljenja pomenute muzičke škole.