Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила је вртић при Основној школи „Вук Стефановић Караџић“ у Старчеву поводом радова који су извршени на санацији фасаде и унутрашњости објекта:

– Ове године је град издвојио 565.000,00 динара за кречење и санацију фасаде и унутрашњости објекта, зграде вртића при Основној школи у Старчеву. Иначе и претходне две године улажемо, у оквиру текућег одржавања, у основне и средње школе, али и вртиће, како у граду, тако и у насељеним местима. Конкретно, ова школа је добила до сада 3.200.000,00 динара у претходне три године. Оно што је урађено јесте кров на фискултурној сали, урађена је техничка документација, односно елаборат енергетске ефикасности, уградња хидранта, а ево сада као што видите, кречење и санација фасаде.

Саша Тасић, директор Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ у Старчеву је дочекао чланицу Градског већа и том приликом изјавио:

– Основна школа Вук Стефановић Караџић има 520 ученика у Основној школи. При школи нам је и вртић где имамо стотину деце у групама од три до пет и по година, као и предшколски део где имамо такође три групе, а број деце је 65. У складу са епидемиолошком ситуацијом тај број ученика, односно деце у вртићима је смањен. Школа редовно конкурише при огласима који се појављују при министарству. Веома смо задовољни оним делом који добијамо од града Панчева. Уназад више година добили смо средства у износу од више милиона динара и самим тим рад у вртићу и школи је веома унапређен. У веома тесној сарадњи са градом, као и са Музичком школом „Јован Бандур“ из Панчева, у плану је отварање истуреног одељења поменуте музичке школе.