Град Панчево су посетили професори и ученици Школског центра из Птуја из Словеније, поводом традиционалне манифестације Гастрономски догађај “Наши словеначки специјалитети”, које је по седми пут организовало Панчевачко Удружење Словенаца „Логарска долина“. Били су гости Пољопривредне школе „Јосиф Панчић“ и Економско-трговинске школе „Паја Маргановић“, где су разменили искуства о начину школовања и рада у ове две образовне установе које имају слична подручја рада у области економије, трговине, туризма и угоститељства и пољопривреде.

Ученици са смера туристички техничар Економско-трговинске школе и професори дочекали су госте и спровели их по школи како би им показали специјализоване кабинете и како би их упознали са смеровима у редовном и ванредном школовању. Такође, упознали су их са градом Панчевом и околином и представили неке од туристичких садржаја. У Економско-трговинској школи „Паја Маргановић“ спремали су се специјалитети словеначке кухиње у чијем припремању су учествовали ученици града Панчева заједно са ученицима из Словеније.

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, поздравила је госте из Словеније и заједно са гостима и домаћинима обишла ове две школе, али и ученике који су спремали специјалитете. Пожелела им је успешну радну годину, наставак сарадње која траје већ неколико година уназад и више оваквих сусрета са циљем имплементирања нових смерова, смерова који су потребни тржишту рада, савременом начину живота, новинама како у пољопривреди тако и у угоститељству, а у циљу лакшег и бржег запошљавања ученика.