Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ povodom obeležavanja Dana škole i tom prilikom izjavila:

– ŠOSO „Mara Mandić“ koja se nalazi na teritoriji grada Pančeva, osim što vaspitava i obrazuje decu u svom objektu, pruža podršku i osnovnim školama sa teritorije grada Pančeva, ukupno 18 osnovnih škola, kao i za 4 škole sa teritorije opštine Kovin. Reč je o deci o kojoj je Interresorna komisija procenila da treba da rade po individualnom obrazovnom planu, tako da defektolozi iz ove škole pružaju podršku i u PU „Dečja radost“ u Pančevu, kao i u ustanovi „Naša radost“ u opštini Kovin.

Goran Vladić, direktor ŠOSO „Mara Mandić“ istakao je da je saradnja između grada i škole jako dobra:

– U školi je urađeno dosta toga. Prvenstveno sanacija i uređenje đačkog i nastavničkog toaleta, kao i popločavanje keramičkim pločicama pet učionica u školi. Škola redovno konkuriše na svim projektima grada, Pokrajine i ministarstva. Svaka učionica je opremljena laptopom, projektorom, belom tablom, i takođe su ugrađene klime.