Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, zajedno je sa Ognjenom Bjelićem, pokrajinskim sekretarom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Danetom Bastom, pokrajinskim sekretarom za omladinu i sport i Nedeljkom Kovačevićem, direktorom Uprave za kapitalna ulaganja, posetio grad Pančevo.

Njih su dočekali gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i gradska menadžerka Maja Vitman.

Povod posete su završni radovi na rekonstrukciji Ulice cara Lazara od Ulice vojvode Radomira Putnika do Ulice dr Svetislava Kasapinovića i početna faza radova na rekonstrukciji Ulice cara Lazara od Dr Svetislava Kasapinovića do Ulice dr Žarka Fogaraša.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, zahvalio se na poseti:

– Ovo je zaista jedan veliki, kapitalan, projekat koji realizuje grad Pančevo, uz veliku pomoć koju nam pruža AP Vojvodina, što direktno, što putem Uprave za kapitalna ulaganja. Nalazimo se u Ulici cara Lazara, jednoj od najvažnijih ulica u našem gradu, „žila“ koja spaja centar grada sa nekoliko naselja i južnim selima. Mi smo zajedničkim snagama sa AP Vojvodinom uradili projekat i krenuli u realizaciju ove investicije koja je vredna 227 miliona dinara. Radovi su uveliko u toku, kako bi ona uskoro dobila potpuno nov izgled. Ulica će biti potpuno rekonstruisana od fasade do fasade u celoj svojoj dužini od 1410m. Biće zamenjeno kompletno sve, podzemne instalacije, elektro-instalacije, fekalna kanalizacija i kišna kanalizacija, ali i nova kolovozna konstrukcija. Boljom organizacijom prostora smo dobili više parking mesta, ali ono što je možda i važnije, dobili smo bolju organizaciju zelenih površina u ovoj ulici.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, rekao je da zajedničkim snagama Pokrajinska vlada i grad Pančevo rekonstruišu Ulicu cara Lazara:

– Uradili smo dobro svoj posao, pripremili veliku investiciju, vrednosti preko 220 miliona dinara. Finansiramo ovaj projekat, vredni ljudi rade prema dinamici koja je ugovorena i očekujemo da negde tokom juna meseca građani Pančeva mogu da prošetaju ovom ulicom koja će biti potpuno rekonstruisana u svim segmentima rekonstrukcije, od trotoara, parking mesta, novih sadnica i zelenila. U Pančevu smo u proteklih šest godina investirali gotovo milijardu dinara sredstava sa pokrajinskog nivoa. Rekonstruisali smo Pančevačku bolnicu, izveli značajne radove u industrijskoj zoni, pomogli državi da dovede brojne kompanije koje sada rade u Pančevu, koje svojom snagom i vrednošću koje realizuju na tržištu, zapravo pune i lokalni budžet, što omogućava gradu Pančevu da priprema projekte i da se udružuje i tehnički i finansijski sa Pokrajinskom vladom, kako bismo zajedno realizovali poslove koji su ovde važni.