Маја Витман, градска менаџерка, обишла је објекат Месне заједнице Војловица, поводом радова који су изведени протеклих месеци:

– Ми смо дошли до закључка да само и искључиво путем месне заједнице у непосредној комуникацији са грађанима, можемо да добијемо најпрецизније податке шта се дешава на територији месне заједнице, како у граду, тако и у насељеним местима. На овај начин директном комуникацијом, на основу њихових молби, захтева, сугестија, па и примедби на оно што ради локална самоуправа, нама је од кључног значаја како бисмо у Стратегији развоја града применили управо те сугестије и примедбе и на основу тога изводили радове и планирали пројекте. Недавно су урађени радови у малој сали објекта месне заједнице, тако да су врата месне заједнице отворена за грађане. У месној заједници се налази секретар и врата месне заједнице су отворена шест дана у недељи. Радови изведени на и у објекту изведени су у највећој мери у фебруару месецу. Објекат у Војловици изграђен је 1984. године. Од дана изградње на предметном објекту нису извођени значајни радови. Ако говоримо о грејању, месна заједница је последњих пар година била искључена са система грејања и било је практично немогуће одржавати састанке, примати људе и разговарати са њима. Ми овим путем решавамо тај проблем и део месне заједнице који је тема радова добиће грејање ове зиме, после дугог низа година. Значајним улагањима на уређењу дела кровне конструкције, јер је долазило до прокишњавања, уређење унутрашњег простора, поплочавањем саме просторије, затим радовима у чајној кухињи, на санитарним чворовима, омогућили смо да простор буде лепши, комфорнији, да људи могу да дођу. Ми сад радимо пројекат термомашинских инсталација и омогућићемо систем грејања путем гаса. У претходних пар месеци асфалтирали смо Борачку улицу и стазе у Парку реформације, поставили смо вишејезичне табле. Засадили смо 500 садница у улицама Јаношикова, Шандор Петефи и Светозара Марковића. Пројекат улице Братства јединства је у изради и надамо се да ће се са радовима кренути крајем године или најкасније почетком следеће године. Уредиће се стазе на гробљу, то су исто захтеви грађана и боримо се са дивљом депонијом у непосредној близини гробља и овим путем апелујем на грађане да не одлажу отпад ту.

Лале Младеновић, потпредседник Месне заједнице Војловица, обавестио је овим путем грађане о поновним активностима месне заједнице:

– Хтео бих овим путем да обавестим грађане да смо отворили месну заједницу. Почела је са радом 19. априла, ту је и секретарка која ради сваког радног дана од 8 до 16 часова, суботом од 9 до 13 часова. Имали смо вакцинацију наших грађана Војловице, леп одзив је био, око 90 људи се одазвало и примило вакцину, тако да ћемо организовати и ревакцину у нашој амбуланти.