Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила је Музичку школу “Јован Бандур” у Панчеву поводом награде коју су добили учествујући у акцији “Сакупи уштеди, видећеш да вреди”:

– За основне и средње школе у овој години издвојено је преко 15 милиона динара. Много тога је урађено, а ово су неки последњи радови, замена кровних прозора у Музичкој школи, за шта је одвојено око 500 хиљада динара. То није једини разлог због кога смо данас ту, у Музичкој школи. Разлог је и то што су они освојили прво место у акцији “Сакупи уштеди, видећеш да вреди”. То је акција Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Панчева и ЈKП “Хигијене”, чији је циљ да се подигне еколошка свест деце, ученика. Учествовало је 27 школа са територије града Панчева, а Музичка школа је освојила прво место, што значи највише прикупљеног отпада за рециклажу по ученику. Они су као награду добили 150 хиљада динара и купили су један музички инструмент.

Михајло Јовић, директор Музичке школе “Јован Бандур”, захвалио се на подршци и разумевању града Панчева:

– Од средстава која смо добили од града Панчева ми смо успели да променимо све кровне прозоре, који су били у јако лошем стању. Што се тиче ове награде коју смо добили, ја могу само да похвалим ученике и да се захвалим што су били тако педантни, да скупљају отпадни материјал, захваљујући којем смо добили одређена средства од којих смо купили јако битан инструмент трубу, солистичка труба коју никада Музичка школа није имала, а била јој је потребна.