У петак, 22. марта 2019. године, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Зоран Ђорђевић посетио је град Панчево и том приликом се састао са градоначелником Панчева Сашом Павловим и сарадницима. У оквиру своје посете министар је обишао и установе социјалне заштите на територији града Панчева.

Након састанка у кабинету градоначелника министар је обишао Клуб за одрасла и стара лица, а затим је посетио и кориснике Дома за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ Панчево.

Министар је на крају посете у изјави за медије истакао:

– Данас смо у Панчеву, поред Градске управе обишли и Клуб за одрасла и стара лица и Дом за лица са оштећеним видом „Збрињавање“. Свакако смо и на једном и на другом месту видели добар однос према корисницима. Град Панчево је задовољан средствима које добија од Покрајине и од Министарства, али свакако постоји могућност да нашу сарадњу унапредимо и да, на неки начин, помогнемо тим корисницима, односно да допринесемо томе да њихов свакодневни живот буде лакши и обогаћенији. Конкретно, овде у Дому за лица са оштећеним видом „Збрињавање“, договорили смо се да, с обзиром на то да је Министарство финансирало Савез слепих и дигитализацију и израду дигиталне библиотеке, Дом убудуће добија редовно све књиге у аудио формату и у једном броју и у Брајевом писму и то већ од следеће недеље први део и потрудићемо се да набавимо уређај за репродукцију, тако да ћу ја бити следеће недеље заједно овде са градоначелником да ту прву аудио књигу одслушамо заједно са корисницима. Верујем да ће то њима бити корисно, а и доста лакше особљу које овде брине о њима. Уколико буде још потребе за било чим, Министарство је спремно увек да помаже, отворени смо, финансијских средстава сада имамо, само да видимо како и на који начин да их најбоље употребимо.

Градоначелник Панчева Саша Павлов изразио је захвалност министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зорану Ђорђевићу на посети граду Панчеву и нашим институцијама и на томе што је Град Панчево препознат као социјално одговоран град, што је, како је истакао градоначелник, и показано кроз све активности које су уобличене у Стратегији развоја града Панчева, а које Панчево сврставају у ред друштвено и социјално најодговорнијих градова у Републици Србији.

– Главни циљ у Стратегији развоја је да Панчево буде град у којем ће грађани желети да живе. То значи да се у свим секторима брижно односимo према потребама сваког човека и појединца као корисника услуга, односно да детектујемо индивидуалне потребе и планирамо услуге и права којима ћемо задовољити потребе сваког грађанина. То се постиже кроз низ мера које као град спроводимо. Ми имамо Одлуку о социјалној заштити града Панчева, Одлуку о финансијској подршци породицама са децом, а за права и услуге из ове две Одлуке у буџету за 2019. годину је опредељено 490.000.000 динара, што је приближно 11.9% од изворних прихода буџета, конкретно за социјалну заштиту 5,9%. Што се тиче запошљавања, ту су с једне стране велике инвестиције које су реализоване или у току реализације о Панчеву, попут ЗФ-а, улагања НИС-а и оних за које ће се тек чути, а с друге стране, ту су мере подршке овим великим активностима, попут реализације Локалног акционог плана запошљавања. Што се тиче поверених послова – борачка, дечија заштита и финансијска подршка породицама са децом. Морам да кажем да и поред врло смањених кадровских могућности, активности су у пуној примени, уз ефикасну услугу према грађанима, рекао је Павлов.