Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je u subotu 6. jula 2019. godine Pančevo, i sa predstavnicima opštine i sportskih organizacija ovog kraja obišao škole i sportske klubove u Mesnim zajednicama Jabuka, Dolovo i Omoljica.

U obilasku MZ Jabuka, Dolovo i Omoljica upriličeno je druženje sa đacima i sportistima, dodeljena sportska oprema i razgovarano o daljem razvoju sporta i omladine ovog kraja.

Ministar se u MZ Jabuka upoznao sa đacima i sportistima iz OŠ “Goce Delčev”, OFK “Jugoslavija” i ŽRU “Jabuka”, dok je u MZ Dolovo upriličeno druženje sa đacima OŠ “Aksentije Maksimović” i ŽRK I MRK “Dolovo”. Na kraju dana, minstar je posetio i MZ Omoljica i OŠ “Dositej Obradović” i odbojkaše OSU “Mladost 1973” u MZ Omoljica, dodelivši komplete sportske opreme svim posećenim školama i klubovima.

– Lično sam se i pre ove posete uverio da su učenici i mladi sportisti iz Pančeva izuzetno posvećeni temeljitom radu i usavršavanju u svim oblastima njihovog interesovanja, a da su se pročuli i van granica Srbije po uspesima koje su postizali u programima „Sport u škole“, „Male Olimpijske igre“ i regionalnim „Sportskim igrama mladih“. Školski sport stvara buduće šampione i zdravo društvo, a zapažena ostvarenja ovdašnjih škola i sportskih klubova nas obavezuju da još intenzivnije radimo na izgradnji sportske infrastrukture, edukaciji mladih o važnosti bavljenja sportom i unapređenju uslova i stručnosti za razvoj klupskog sporta i takmičenja. Istovremeno sa tim, nastavićemo da intenziviramo saradnju sa gradom kroz pružanja podrške aktivnostima Kancelarije za mlade, davanja još većeg broja stipendija u okviru Fonda za mlade talente i ostale načine sa ciljem stvaranja uslova za profesionalno osposobljavanje, lični razvoj i društvenu afirmaciju mladih ovog kraja. Mladi su naša najsvetlija budućnost, i jedino kroz otvoren i odgovoran odnos sa svim učesnicima u sistemu sporta i predstavnicima omladinskih organizacija moći ćemo da im stvorimo uslove da se dalje razvijaju, stiču znanja, iskustva i samopouzdanje i stalno proširuju granice ostvarenja njihovog punog potencijala – istakao je ministar Udovičić na kraju posete Pančevu.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je izrazio veliku zahvalnost ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću na poseti gradu Pančevu:

– Grad Pančevo je u ovom mandatu uložio značajna sredstva za poboljšanje privrednog ambijenta, povećanje zona za investiranje, odnosno privlačenje direktnih stranih investicija, sve u cilju smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti na tržištu rada i većeg punjenja javnim prihodima našeg budžeta, jer onda se otvara mogućnost i za drugi strateški prioritet, a to je ulaganje u naseljena mesta. Mi smo danas obišli MZ Jabuku, Dolovo i Omoljicu. Akcenat je na sportskoj infrastrukturi. Neke projekte smo već zajednički dogovorili i na nekima ćemo da radimo u narednom periodu. Naseljena mesta su nam prioritet i zato mi je drago da je svoj značaj tome dao i ministar Udovičić danas svojom posetom.