Mašinsku školu „Pančevo”  posetila je mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, koja je, pored razgovora o tekućim problemima i planovima za razvoj škole sa direktorom škole Nenadom Dojčinovićem, obišla i školsko dvorište budući da je upravo završena druga faza radova na uređenju ovog prostora.

Radovi su izvršeni na 430 m2, a realizovani su sredstvima dobijenim od Gradske uprave grada Pančeva u iznosu od 1.196.000 dinara. Dvorište je asfaltirano, a uklonjene su i stare klupe koje su korišćene preko 30 godina. Nove klupe, koje će uskoro biti postavljene, izradili su učenici i nastavnici praktične nastave u okviru stručne prakse u radionici Mašinske škole „Pančevo”, čime su doprineli oplemenjivanju prostora koji svakodnevno koriste.

Ovim nije završeno uređenje neposrednog okruženja školske zgrade. Za narednu godinu isplanirano je ravnanje i uređenje zelenih površina u školskom dvorištu, kao i postavljanje dodatnih klupa i kanti za smeće, a sve u cilju povećanja funkcionalnosti i ulepšavanja dela školskog dvorišta, od učeničkog ulaza iz pravca Ružine ulice do zgrade škole.

Mr Tatjana Božić izrazila je zadovoljstvo zbog novog izgleda dvorišta, a istog mišljenja su i oni koji tu svakodnevno borave, najpre učenici ove škole, nastavnici, ali i ostalo školsko osoblje. Još jednom se pokazalo da se zajedničkim naporom – školskog osoblja i učenika, uz punu saradnju sa Gradskom upravom grada Pančeva, lako mogu napraviti koraci unapred.