Maja Vitman, gradska menadžerka, izašla je danas na teren, u dvorište “Američkih zgrada”, s obzirom na to da su radovi trebali da počnu juče, i ovom prilikom obavestila građane da će zbog padavina radovi krenuti čim vremenski uslovi to budu dozvolili:

– Moram da kažem da smo mi sa radovima planirali da krenemo 4. januara, ali na osnovu zahteva stanara dvorišta, radove smo odložili za 10. januar, odnosno radovi su trebali da krenu juče. Međutim, zbog padavina želimo i ovim putem da se obratimo građanima i da im kažemo da će radovi krenuti čim vremenski uslovi to budu omogućili. Ovo prilično devastirano dvorište je u veoma lošem stanju, u samom centru grada. Do sada nije imalo značajnih ulaganja i svakako će puno značiti našim građanima. Rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana i radovi će biti izvedeni u roku koji je planiran. Gradilište smo morali sad da zaustavimo zbog vremenskih nepogoda i čim se steknu uslovi, sa radovima ćemo krenuti iz pravca Svetozara Miletića, kako bismo svima omogućili korišćenje Ulice Branka Radičevića. Nastavljamo radove na Strelištu, na asfaltiranju ulica, nažalost Strelište nema izgrađenu atmosfersku kanalizaciju i trenutno se JKP “Vodovod i kanalizacija” bavi izradom projektne dokumentacije i nadamo se da ćemo na proleće, kada dokumentacija bude gotova, krenuti sa radovima na izgradnji kišne kanalizacije, nakon čega ćemo asfaltirati ulice, urediti trotoare, zelene površine i baviti se adaptacijom dečijih igrališta. Pored pomenutih radova, trenutno se radovi izvode na rekonstrukciji Gradskog parka, kompletna rekonstrukcija Ulice Cara Lazara, putem jpp partnerstva za 15 meseci smo uredili 54 km asfaltiranih ulica, odnosno 120 ulica kako u gradu, tako i u naseljenim mestima. Na Kudeljarcu su se radovi izvodili na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže, završeni su radovi na priključcima, tako da će Ohridska ulica uskoro biti asfaltirana, zatim i Vlasinska ulica.

Gradska menadžerka se zahvalila svim stanarima ovog poznatog dvorišta “Američkih zgrada”, kao i svim sugrađankama i sugrađanima grada Pančeva koji su veoma aktivno učestvovali u realizaciji ovog značajnog projekta i svim upravnicima zgrada i predsednicima kućnih saveta koji su dali svoj doprinos. Takođe, zahvalila se svim saradnicima iz MZ “Centar” koji su u saradnji sa Sekretarijatom za investicije Gradske uprave grada Pančeva, obavestili sve sugrađane koji žive u ovom dvorištu o radovima.