Маја Витман, градска менаџерка, изашла је данас на терен, у двориште “Америчких зграда”, с обзиром на то да су радови требали да почну јуче, и овом приликом обавестила грађане да ће због падавина радови кренути чим временски услови то буду дозволили:

– Морам да кажем да смо ми са радовима планирали да кренемо 4. јануара, али на основу захтева станара дворишта, радове смо одложили за 10. јануар, односно радови су требали да крену јуче. Међутим, због падавина желимо и овим путем да се обратимо грађанима и да им кажемо да ће радови кренути чим временски услови то буду омогућили. Ово прилично девастирано двориште је у веома лошем стању, у самом центру града. До сада није имало значајних улагања и свакако ће пуно значити нашим грађанима. Рок за завршетак радова је 90 календарских дана и радови ће бити изведени у року који је планиран. Градилиште смо морали сад да зауставимо због временских непогода и чим се стекну услови, са радовима ћемо кренути из правца Светозара Милетића, како бисмо свима омогућили коришћење Улице Бранка Радичевића. Настављамо радове на Стрелишту, на асфалтирању улица, нажалост Стрелиште нема изграђену атмосферску канализацију и тренутно се ЈKП “Водовод и канализација” бави израдом пројектне документације и надамо се да ћемо на пролеће, када документација буде готова, кренути са радовима на изградњи кишне канализације, након чега ћемо асфалтирати улице, уредити тротоаре, зелене површине и бавити се адаптацијом дечијих игралишта. Поред поменутих радова, тренутно се радови изводе на реконструкцији Градског парка, комплетна реконструкција Улице Цара Лазара, путем јпп партнерства за 15 месеци смо уредили 54 км асфалтираних улица, односно 120 улица како у граду, тако и у насељеним местима. На Kудељарцу су се радови изводили на изградњи недостајуће водоводне мреже, завршени су радови на прикључцима, тако да ће Охридска улица ускоро бити асфалтирана, затим и Власинска улица.

Градска менаџерка се захвалила свим станарима овог познатог дворишта “Америчких зграда”, као и свим суграђанкама и суграђанима града Панчева који су веома активно учествовали у реализацији овог значајног пројекта и свим управницима зграда и председницима кућних савета који су дали свој допринос. Такође, захвалила се свим сарадницима из МЗ “Центар” који су у сарадњи са Секретаријатом за инвестиције Градске управе града Панчева, обавестили све суграђане који живе у овом дворишту о радовима.