Миленко Чучковић, члан Градског већа Града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике положио је венац у име Града Панчева на споменик војводи Стевану Шупљикцу поводом обележавања 176. годишњице Мајске скупштине. На Мајској скупштини, 1848. године у Сремским Карловцима, Стеван Шупљикац је проглашен за првог војводу Српске Војводине, а  тада донете одлуке су биле основа будућим генерацијама у њиховој борби за уједињење која се завршила уласком Војводине у састав Србије после Првог светског рата.

„Данас обележавамо 176. годишњицу од одржавања Мајске скупштине која је врло значајна за нашу историју, за историју нашег града, као и за све нас. Полагањем венца на споменик Стевану Шупљикцу, првом српском војводи који је као ослободилац дошао у Град Панчево, изражавамо захвалност. Учесници у тим историјским догађајима су за нас узор. Њихова визија и храброст остају извор инспирације и подстрек за даље изградње заједничке будућности, засноване на вредностима слободе, правде, једнакости и солидарности. Одајемо им пошту јер су они поставили темеље за наше Панчево сутра и обнављамо наше обећање да ћемо чувати и неговати вредности за које су се они борили. Обавезујемо се да ћемо градити бољу будућност за наше потомке, темељену на поштовању људских права и слободи. Желим да кажем да је Мајска скупштина умногоме битна за нас, јер је тада дошло до уједињења Војводине са Србијом и српског народа у целини, како би живели у једној, заједничкој држави. Мајски устанак био је исказ храбрости наших предака, који су се супротставили неправди и храбро се борили за своју слободу и права. Њихова борба нас инспирише и подсећа да је слобода вредност за коју вреди борити се и жртвовати“, рекао је Миленко Чучковић том приликом.

Церемонији полагања венаца присуствовали су и Сања Лакић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници Владе Аутономне Покрајине Војводине, Министарства одбране Републике Србије, представници локалне самоуправе, општина Јужнобанатског округа, свештенства, Фондације „Светозар Милетић“ и удружења грађана.