Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetio je Pančevo i OŠ „Vasa Živković“ sa pomoćnicom za sport Dejanom Vasić. Sekretara je dočekao gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović sa Tatjanom Božić, članicom Gradskog veća grada Pančeva zaduženom za obrazovanje, kao i narodni poslanik Marko Mladenović. Delegacija je zajedno obišla OŠ „Vasa Živković“ i sastala se sa direktorkom škole Branislavom Milković.

– Danas smo u poseti gradu Pančevu gde smo imali sastanak sa gradonačelnikom u vezi sa daljim ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu. Pokrajinski sekretarijat je preko konkursa podržao dve škole u Pančevu – OŠ „Vasa Živković“ i OŠ „Bratstvo jedinstvo“ sa 1.400.000,00 dinara. Stvaramo bolje uslove za našu decu da se bave sportom, ono što je neophodno da se uradi je obnova parketa u fiskulturnim salama u obe ove škole i radovi će se izvesti tako da sve bude spremno do polaska dece u školu. Saradnja sa gradom Pančevom je sjajna, Pančevo je grad sporta i dosta se ulaže u sport, a Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će i u narednom periodu imati odličnog partnera u lokalnoj samoupravi i nastupićemo zajedno na svim poljima kada je reč u ulaganju u sport.

I gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović istakao je odličnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom i zahvalio se na poseti i izdvojenim sredstvima pomoću kojih će se poboljšati uslovi za bavljenje sportom u školama.

– U ove dve škole će se potpuno rekonstruisati parketi, tako da deca mogu da koriste salu onako kako dolikuje i moći će dalje da se razvijaju i bave sportom. Dosadašnja saradnja Pančeva i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu je zaista na visokom nivou i ovakve posete veoma znače, jer ta saradnja može biti samo još bolja. Mi smo danas obavili i jedan sastanak i dogovorili dalje korake, a sve sa ciljem da unapredimo i sport i sportsku infrastrukturu, ali i damo podršku Savezu za školski sport i Savezu za predškolski sport i svima koji se sportom bave, a zaista, nivo na kojem se danas nalazi sport u Pančevu je izuzetno visok.

Radovi počinju u najkraćem mogućem roku, kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine, napomenuo je gradonačelnik.

Direktorka škole zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu i Gradu Pančevu, a takođe i Savezu za školski sport Vojvodine, koji je školi poklonio brojne sportske rekvizite, a koje su imali priliku da isprobaju mali fudbaleri.