Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetio je danas Pančevo i sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem obišao radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara, koji su pri kraju. Radovi na izgradnji druge faze u naselju Skrobara se odvijaju planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni do sredine decembra. Ovom zajedničkom investicijom Pokrajinskog sekretarijata i grada Pančeva, završava se gotovo kompletna vodovodna mreža u gradskim mesnim zajednicama.

– Danas smo u radnoj poseti i ovom prilikom obilazimo radove na završetku vodovodne mreže u naselju Skrobara. Polako se radovi bliže kraju, Pokrajinski sekretarijat izdvojio je deo sredstava za finansiranje pomenutih radova. Jako je bitno da stanovnici Skrobare dobiju novu vodovodnu mrežu. Pored ove investicije, u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Šarplaninskoj ulici, koju takođe sufinansira Pokrajinski sekretarijat i ti radovi se takođe privode kraju, a sredstva koja je Sekretarijat izdvojio za ovu namenu iznose deset miliona dinara, kaže Pokrajinski sekretar Božić.

– Drago nam je da je danas sa nama Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i ova današnja poseta je pokazatelj dobre saradnje Pokrajinskog sekretarijata i grada. Završetkom ovih radova, mi ćemo stvoriti uslove da se oko 500 novih korisnika priključi na vodovodnu mrežu i dobiju pijaću vodu iz gradskog vodovoda. Želim da napomenem, da smo u toku godine uradili i nekoliko atarskih puteva, što je od izuzetne važnosti za naše poljoprivrednike, i to ćemo nastaviti da radimo uz odličnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom, izjavio je gradonačelnik.

Pokrajinski sekretar ovom prilikom, posetio je i poljoprivredno gazdinstvo porodice Škrbić u Jabuci.