Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетио је данас Панчево и са градоначелником Александром Стевановићем обишао радове на изградњи водоводне мреже у насељу Скробара, који су при крају. Радови на изградњи друге фазе у насељу Скробара се одвијају планираном динамиком и требало би да буду завршени до средине децембра. Овом заједничком инвестицијом Покрајинског секретаријата и града Панчева, завршава се готово комплетна водоводна мрежа у градским месним заједницама.

– Данас смо у радној посети и овом приликом обилазимо радове на завршетку водоводне мреже у насељу Скробара. Полако се радови ближе крају, Покрајински секретаријат издвојио је део средстава за финансирање поменутих радова. Јако је битно да становници Скробаре добију нову водоводну мрежу. Поред ове инвестиције, у току су радови на изградњи канализационе мреже у Шарпланинској улици, коју такође суфинансира Покрајински секретаријат и ти радови се такође приводе крају, а средства која је Секретаријат издвојио за ову намену износе десет милиона динара, каже Покрајински секретар Божић.

– Драго нам је да је данас са нама Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и ова данашња посета је показатељ добре сарадње Покрајинског секретаријата и града. Завршетком ових радова, ми ћемо створити услове да се око 500 нових корисника прикључи на водоводну мрежу и добију пијаћу воду из градског водовода. Желим да напоменем, да смо у току године урадили и неколико атарских путева, што је од изузетне важности за наше пољопривреднике, и то ћемо наставити да радимо уз одличну сарадњу са Покрајинским секретаријатом, изјавио је градоначелник.

Покрајински секретар овом приликом, посетио је и пољопривредно газдинство породице Шкрбић у Јабуци.