У среду, 17. јуна 2020. године, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић посето је Црепају (општина Ковачица) где је обишао регистровано пољопривредно газдинство Милана Ерског и Омољицу (град Панчево). Том приликом покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић обишао је радове на уређењу атарског пута у КО Омољица (локација се налази на улазу у Омољицу из правца Панчева, 300 метара од бензинске пумпе са леве стране).

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић истакао је успешну сарадњу у претходне четири године са Градом Панчевом и задовољство што су у прилици да обиђу само један део заједничких активности у Омољици:

– Данас обилазимо радове на уређењу атарских путева у катастарској општини Омољица, али у оквиру тог уговора који имамо са Градом Панчевом такође се реализује инвестиција у катастарској општини Банатски Брестовац. Укупна вредност радова је преко 33 милиона динара. Готово 9 километара атарских путева ће бити уређено на овај начин. Ја заиста могу да изнесем своје задовољство у сарадњи са Градом Панчевом у претходне 4 године. Заједно смо инвестирали у вредности од око 550 милиона динара у разне видове комуналне инфраструктуре на територији Града Панчева. Kада говорим о атарским путевима уложили смо преко 100 милиона динара заједно уређење у готово свим катастарским општинама на територији Града Панчева. Оно што је такође од изузетног значаја јесу комунални пројекти који се тичу водоводне и канализационе мреже. Имамо око 160 милиона динара инвестиција у водоводну и канализациону мрежу. Оно што можемо посебно да нагласимо и да најавимо су 4 уговора која смо потписали у овој години у априлу месецу. Од тога један се односи на уређење водоводне мреже у насељу Скробара у Панчеву, други пројекат се односи на фекалну канализацију у Шарпланинској улици исто у Панчеву. Такође имамо један пројекат који се тиче уклањања дивље депоније са државног пољопривредног земљишта и значајна издвајања Град Панчево у претходне четири године врши у правцу одводњавања каналске мреже, дакле уређење каналске мреже како би у потпуности била у функцији да одведе сву воду када се за тим укаже прилика и потреба. И тај уговор смо потписали ове године. У претходне четири године око 250 милиона динара је уложено управо за ту намену. Драго ми је и желим да честитам и градоначелнику Павлову и његовим сарадницима што су заиста излазили са квалитетним пројектима пред Покрајински секретаријат за пољопривреду, а оно што посебно даје вредност тим пројектима јесте чињеница да су то приоритетни проблеми који су делегирани са терена. Тако је у случају и овог атарског пута где су ратари из Омољице делегирали и замолили градоначелника да се уради пројектна документација за ову деоницу. Ми смо одобрили средства и заједнички их уложили са Градом Панчевом.

Градоначелник Панчева Саша Павлов је изразио велику захвалност представницима покрајинске Владе и покрајинском секретару за пољопривреду на сарадњи Града Панчева са покрајинским нивоом:

– Та сарадња никад није била продуктивнија. Заиста велики новац је издвојен из Покрајинског буџета за све потребе наших суграђана и потребе Града Панчева у овом случају конкретно можда и највећи новац, цифра од 552 милиона заиста много говори, а то је само реализовано у претходних 4 године и то у сегменту који је граду Панчеву изузетно битан, а то је сегмент жеље да се побољшају услови живота људи у руралним срединама, односно да се и овде створи ништа мање квалитетан амбијент живота него што то имају људи у самом граду. Имајући у виду и уважавајући пре свега оно чиме се људи у овим насељеним местима баве, тако је новац и улаган, рађени су пројекти и ових 552 милиона пласирано је у најнеопходније инвестиције пре свега у вези са пољопривредном производњом. Атарски путеви, изградња каналске мреже, чишћење дивљих депонија баш у сегменту проширења фонда пољопривредног земљишта који могу пољопривредници да користе и да иде на лицитацију, изградња фекалне мреже, недостајуће фекалне мреже у насељеним местима која је нама изузетно битна, имајући у виду стратешки пројекат у наредном периоду а то је изградња постројења за прераду отпадних вода, када нама остају у суштини сада тек 175 километара недостајуће мреже. О значају овог пута говоре захтеви које смо ми добили. Израда и пројектовање 4 километара у Омољици, овог главног пута и три мања пута од по километар и по у Банатском Брестовцу су исказане потребе удружења ратара и удружења повртара из Омољице и Банатског Брестовца. Они су преко својих месних заједница проследили те своје захтеве на кабинет градоначелника, кабинет градоначелника у сарадњи са надлежним секретаријатом то је ставио као приоритет и израђена је пројектно-техничка документација. Нашим пријатељима у Покрајинском секретаријату послали пројекте, они оценили да су ти пројекти квалитетни и ти пројекти су финансирани. Довољан је један професионални редослед поступања и сама оцена и процена ових пројеката и ја сам сигуран да ће и ратарима из Омољице и повртарима у Банатском Брестовцу овај пут бити од великог значаја.