Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas grad Pančevo. Sekretar se sastao sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i predsednikom Sportskog saveza grada Pančeva i svetskim šampionom u karateu Slobodanom Bitevićem.

Tokom posete sekretar je obišao karate klub „Dinamo“ i Sportski savez grada Pančeva. Sekretara Bateza su dočekali i pozdravili i mladi karatisti kao i generalni sekretar Sportskog saveza grada Pančeva Dejan Perić, direktor JKP „Mladost“ Pančevo Predrag Stojadinov i koordinatorka Kancelarije za mlade grada Pančeva Mirjana Savkov.

Povod posete bio je realizacija projekta na osnovu kog su JKP „Mladost“ odobrena sredstva za nove tatami strunjače za karate klub „Dinamo“ preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata u AP Vojvodini u vrednosti od 428.198,40 dinara.

– Danas imam veliko zadovoljstvo da sam u poseti gradu Pančevu. Pančevo je jedan od najvažnijih sportskih gradova u Vojvodini. Danas je prilika da sumiramo sve ono što smo do sada realizovali zajedničkim radom i da vidimo šta bi još mogli da uradimo. Trudimo se da na teritoriji cele Vojvodine preko naših konkursa podržavamo razvoj sporta u skladu sa programom razvoja sporta AP Vojvodine. Tu imamo nekoliko oblasti. Oblast infrastrukture preko konkursa za sanaciju, adaptaciju, opremanje i izgradnju sportskih terena i sportskih objekata i konkurse koji doprinose razvoju sporta, kao i konkurse za manifestacije od značaja za AP Vojvodinu i za učešće sportista iz Vojvodine na međunarodnim manifestacijama. Uz to Sekretarijat finansira kompletan sistem pokrajinskih i granskih saveza gde imamo 56 granskih saveza na redovnom finansiranju, tako da svi mi zajedno činimo sport Vojvodine. Pančevo je za nas sigurno jedan od najvažnijih gradova na sportskoj mapi Vojvodine, što se tiče sportske infrastrukture, ali naravno i što se tiče i rezultata i podrške Grada Pančeva u oblasti sporta – naveo je sekretar Batez.

Tom prilikom potpisan je i ugovor u vezi sa finansiranjem projekta Kancelarije za mlade grada Pančeva pod nazivom „Mladi su u modi“, a koji je odobren na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u iznosu od 500.000,00 dinara.

– Pošto Sekretarijat nije zadužen samo za oblast sporta, naravno, tu je uvek tema i omladina. Pančevo je poznat kao grad koji i u toj oblasti daje izuzetnu podršku mladima. Danas zajedno sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i njegovim saradnicima, predstavnicima Sportskog saveza, velikim šampionom Slobodanom Bitevićem i velikim šampionom Peđom Stojadinovim koji su mi domaćini imam stvarno zadovoljstvo da razgovaram na temu aktuelne situacije u pančevačkom sportu, a posebno mi je zadovoljstvo što smo danas obišli i ovu salu gde je iz konkursa Pokrajinskog sekretarijata finansirana nova podloga, novi tatami u ovom prostoru koji je dao velike šampione, svetske i evropske – istakao je Batez.

Sekretar je naveo da je u prethodnom periodu realizovano više od 80 projekata i u oblasti sporta i u oblasti omladine u vrednosti oko 40 miliona dinara.