На основу уговора сa Покрајинским секретаријатом за науку и технолошки развој, 711 студента са територије града Панчева добиће регресиран превоз, за шта је Покрајина издвојила око 3 милиона динара.

После конкурса, уговор са покрајинском Владом 12. априла 2016. године потписан је са представницима 32 локалне самоуправе са територије Војводине, a уговор у име Града Панчева потписао је члан Градског већа задужен за омладину Марко Радаковић.

Драго ми је што могу да кажем да је Панчево град који има највише регресираних студената. тачније око 700. Ми ћемо се као Град, надам се у сарадњи са АП Војводина, и у следећој години трудити да овај износ, односно средства за ову намену, буду у још већем износу, како бисмо помогли нашим студентима, олакшали им школовање и омогућили им услове да остваре још боље успехе на школовању у установама Републике Србије, поручио је члан Градског већа Марко Радаковић.

АП Војводина за конкурс суфинансирања трошкова превоза студената за 2016. годину издвојила је 20 милиона динара, половину новца опредељеног прошле године, а према речима покрајинског секретара за науку и технолошки развој Владимира Павлова, поједини програми су и у потпуности укинути због недостатка средстава.