Александар Стевановић, градоначелник Панчева посетио је панчевачко породилиште, заједно са Миленком Чучковићем, чланом Градског већа града Панчева за рад, запошљавање и социјалну политику и даривао прву бебу рођену у 2023. години.

„Данашњом посетом породилишту наставили смо традицију која траје доста дуго, да прворођену бебу у години, која се роди у породилишту у Панчеву, дарујемо дукатом у име Града и на тај начин пожелимо добродошлицу у наш свет. Прворођена беба већ четврту годину за редом није са територије Панчева, мајка Бојана Чижик и беба, мали Матео, су из Ковачице. Прошле године смо увели правило да припремимо и додатни пригодан поклон за прву бебу која се роди у новој години, а родитељи живе на територији Панчева, па је и беба која се родила 1. јануара увече, девојчица Ана Јанков добила поклон. Честитам родитељима и желим, и њима, као и Матеу и Ани све најбоље и много среће у животу“, рекао је градоначелник Стевановић.

У новогодишњој ноћи у породилишту су дежурали су др Соња Перковић Кепеци, др Бојан Кукић, са бабицама Мирјаном Ранков, Аном Митановски и педијатријским сестрама Теодором Ћосић и Јеленом Стоканић.