У Градској управи града Панчева завршено је уручивање бесплатних аутоседишта за децу родитељима са територије града Панчева, који су испунили услове према овогодишњем конкурсу. Пре поделе организована је обука за родитеље како се постављају и користе аутоседишта. Такође, одржано је предавање о значају везивања током вожње предавача Агенције за безбедност саобраћаја, са којом град Панчево има веома добру сарадњу.

Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева је изразила задовољство, јер од како је уведена, за ову акцију увек влада велико интересовање.

„Овом акцијом обухваћени су сви они који су постали родитељи у току друге половине претходне године. Имамо 140 родитеља који су се пријавили, што је највећи број до сада. Свакако, са овом акцијом ћемо наставити и следеће године, јер нам је безбедност наших најмлађих веома важна. Надам се да ће се у будуће пријављивати још више родитеља. Ове године из буџета града Панчева издвојено је 2 милиона динара за поделу бесплатних аутоседишта. У договору са Комитетом за безбедност саобраћаја за следећу годину планирамо више средстава, како би овом мером изашли у сусрет и помогли свима који су постали родитељи током 2022. године. Наставићемо, као и до сада, да различитим мерама подржавамо не само родитеље, него да изђемо у сусрет свим суграђанкама и суграђанима и одговорном политиком унапредимо и побољшамо квалитет живота на целој територији града Панчева“ рекла је Купрешанин приликом акције поделе аутоседишта.

Комитет за безбедност града Панчева на различите начине указује на правилно понашање у саобраћају организујући разна предавања и акције у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају.

„Током ове године спроводили смо разне акције које се тичу различитих категорија учесника у саобраћају, али је акценат био на пешацима и бициклистима, као најугроженијим категоријама. Обзиром да нам је  безбедност наших најмлађих веома важна за основце смо почетком ове школске године обезбедили светлорефлектујуће прслуке, а акцију намењену средњошколцима организовали смо пре почетка одржавања матурских вечери. До краја године ћемо имати поново акцију за ученике основних школа, а за оне који покажу најбоље знање о безбедности у саобраћају из буџета града Панчева су издвојена средства за награде, попут бицикала и друге опеме“ истакао је Предраг Живковић, председник Комитетета за безбедност града Панчева.

Родитељи, којима су уручена аутоседишта кажу да су веома задовољни акцијом и да су им значили савети које су добили на предавању о безбедности деце у саобраћају.