У уторак, 11. октобра 2016. године, заменик покрајинског секретара за привреду и туризам мр Павле Почуч, градоначелник Панчева Саша Павлов и покрајински посланици Српске напредне странке Саша Левнајић, Јован Лазаров и Нада Шурбановић посетили су предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Ајтекион – ITECCION New City Company у Војловици.

О значају предузећа за Панчево градоначелник је изјавио:

Ова компанија је једна од друштвено најодговорнијих компанија које послују на територији града Панчева јер се пре свега баве проблематиком која се зове социјално предузетништво, односно баве се обуком и потенцијалним запошљавањем друштвено осетљивих група наших суграђана, а то су особе са инвалидитетом.

Павлов је истакао важност подршке локалне самоуправе и виших органа власти друштвено одговорним предузећима и рекао да ће Град Панчево посредством разних програма и олакшица наставити да ради на повећању могућности запошљавања особа са инвалидитетом.

Овакво друштвено одговорно понашање налаже и обавезу свих структура власти, од републичке, покрајинске, па и локалне самоуправе, да изнађу начин да помогну овако једном приватном предузетнику. Град Панчево је то чинио и до сада, пре свега кроз брзо издавање потребних дозвола да се овако један објекат направи на подручју града, али свакако не бежимо од одговорности да то чинимо и у наредном периоду, тако што ћемо кроз одређене програме да помогнемо ову компанију, али не директно компанију, него то што она ради, односно запошљавање и радно активирање, пре свега, особа са инвалидитетом, рекао је Павлов.

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам мр Павле Почуч рекао је:

Морам да истакнем да је ресорни Секретаријат за привреду АП Војводине посебну пажњу ставио управо на програме запошљавања особа са инвалидитетом и особа које спадају у рањиву категорију, тако да је ово у правом смислу изванредан пример како се послодавци, како се приватни сектор друштвено одговорно понаша и доприноси и помаже заједници.

Почуч је изјавио да је у завршној фази креирање посебне програмске линије за финансирање предузећа и невладиног сектора који запошљавају особе са инвалидитетом и осталим социјалним предузетницима, као и оних који планирају да се баве социјалном економијом.

Градоначелник је нагласио да је пријатно изненађен посетом заменика покрајинског секретара и изразио задовољство и захвалност што је Покрајина почела да прати активности и дешавања, како на целој својој територији, тако и, за разлику од претходног периода, на територији града Панчева.

Ово је доказ да тако неће бити у наредном периоду. Вероватно је то, и овом приликом моја захвалност, и заслуга наших покрајинских посланика, који су такође данас били са нама у обиласку ове компаније, поручио је градоначелник.

Директор предузећа Милан Црнковић нагласио је да је Ајтекион тренутно једино предузеће овог типа у Панчеву, чији је циљ запошљавање и обука особа са инвалидитетом и других категорија социјално угрожених лица и додао да је у предузећу запослено шест особа са инвалидитетом. Центар је у процесу сертификације за ЈПОА, тј. стицања статуса јавно признатог организатора активности образовања одраслих, након чега је у плану увођење стручних обука из разних области.