Уводни састанак са представницима Градске управе града Панчева и консултанског тима одржан је данас 22. јануара 2020. године, где је представљена друга фаза пројекта Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи.

Наиме, у оквиру 47. скупштине Сталне конференције градова и општина у Сава Центру, 11. децембра 2019. године, одржана је церемонија уручења Меморандума о разумевању и сарадњи потписаног између Министарства државне управе и локалне самоуправе, Савета Европе и града/општине, као изабраних локалних самоуправа којима је додељена подршка у оквиру заједничког пројекта ЕУ и Савета Европе под називом “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“, а у циљу даљег развоја система управљања људским ресурсима на локалном нивоу.

Поред уручења Меморандума, потписан је и посебно дизајниран плакат од стране градоначелника/председника општина, министра државне управе и локалне самоуправе, шефа мисије Савета Европе у Београду, шефа Делегације Европске уније у Републици Србији и генералног секретара Сталне конференције градова и општина.

Овим је потврђена друга фаза заједничког пројекта ЕУ и Савета Европе и додела пакета подршке за унапређење функције управљање људским ресурсима под називом “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“. Имплементација пакета подршке у 50 локалних самоуправа траје у периоду од новембра 2019. до марта 2021. године.