Град Панчево донирао је гинеколошку столицу за жене са инвалидитетом и за жене са отежаним кретањем, прву и за сада једину овакву столицу на територији Јужног Баната, a у петак, 22. априла 2016. године, испред Дома здравља завршена је и поставка платформе за особе са инвалидитетом.

Тим поводом, испред Дома здравља, обратили су се градоначелник Панчева Саша Павлов и директор Дома здравља др Слободан Овука, у присуству чланице Градског већа задужене за здравство др Миреле Петровић.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је:

Поносимо се овом набавком, с обзиром да смо међу малим бројем градова који такав сто, намењен пре свега за жене са отежаним кретањем и инвалидитетом. Набавка гинеколошке столице и није толико скупа, за њу је издвојено око 500.000 динара из буџета, и то је 100 посто средстава, али је битна ако узмемо неке статистичке показатеље, да у граду Панчеву има око 4.500 жена са отежаним кретањем или инвалидитетом, и да се, на нивоу Републике, око 50 посто жена од 400.000 ових жена остварују као мајке.

Градоначелник је истакао да ће грађанима са инвалидитетом или отежаним кретањем лифт-платформа омогућити доступност и несметано коришћење свих здравствених услуга, а да Град је за њену набавку издвојио готово шест милиона динара из буџета:

Изградњом ове платформе пружају се и остале услуге Дома здравља, Онколошке амбуланте, Стоматолошке и Гинеколошке амбуланте, и ово је још само један доказ тежње Града Панчева заједно са Домом здравља, чији је оснивач, да улаже средства у побољшање ове примарне здравствене услуге, нагласио је градоначелник.

Директор Дома здравља др Слободан Овука рекао je да је панчевачки Дом здравља можда једини у Србији, или међу два, три дома здравља, који имају овако решен проблем и рекао да ће платформа значити особама са инвалидитетом, старијим суграђанима и пацијентима са онкологије, којима је због болести кретање отежано, с обзиром на то да се у згради Дома здравља налази и Болничка служба која се односи на онкологију:

Прича је започела пре скоро три године, када смо радили пројекат јер смо схватили потребу за оваквом платформом. Обраћали смо се на више адреса, међутим нико нам није обезбедио материјална средства за ову платформу. На крају смо то решили у нашој кући, у граду Панчеву и захваљујем и градоначелнику и Градском већу и свим људима који су учествовали у изради буџета за ову годину који су препознали овакву потребу и нашли средства да ово и ураде.