U sredu, 8. juna 2016. godine, u 10.00 časova i u 11.30 časova u dvorani „Apolo“ održane su dve saobraćajno-edukativne predstave (Pažljivkova predstava) za ukupno 280 učenika prvih razreda osnovnih škola „Branko Radičević“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Isidora Sekulić“, „Bratstvo-jedinstvo“ i „Dositej Obradović“ Omoljica. Predstave su organizovane u saradnji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, uz podršku Doma omladine Pančevo.

Pre početka predstave učenicima su se obratili članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić i načelnik odeljenja za lokalne samouprave Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Branko Stamatović.

Članica Veća mr Tatjana Božić istakla je značaj ovakvih edukativnih predstava, istakla kako je Grad prepoznao potrebu da se najranjivijim učesnicima u saobraćaju omogući ovakav vid edukacije, kroz pesmu, igru i druženje, zahvalila se kolegama iz Agencije za bezbednost saobraćaja i pozdravila decu i nastavnike, dok je Branko Stamatović nakon pozdrava upućenom domaćinima, deci i nastavnicima, istakao kako Agencija na kraju i početku svake školske godine organizuje ovakav vid druženja sa mališanima i najavio početak predstave.

U toku 45 minuta trajanja predstave, Pažljivko je objašnjavao učenicima kako treba da se ponašaju u tipičnim saobraćajnim situacijama, postavljao im pitanja i pozivao ih na aktivno učešće. Potom je prikazan crtani film „Pažljivko“ nakon kojeg su đaci dobili po primerak ilustrovane knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Agencija za bezbednost saobraćaja RS svake školske godine, a posebno na početku i kraju, organizuje saobraćajno-obrazovne časove u gradovima širom Srbije i već petu godinu sprovodi kampanju „Pažljivko“, a ovo je prvi put da se ovakva predstava organizuje u gradu Pančevu. Akcija edukacije školske dece u oblasti bezbednosti saobraćaja se nastavlja u septembru.