У среду, 8. јуна 2016. године, у 10.00 часова и у 11.30 часова у дворани „Аполо“ одржане су две саобраћајно-едукативне представе (Пажљивкова представа) за укупно 280 ученика првих разреда основних школа „Бранко Радичевић“, „Јован Јовановић Змај“, „Исидора Секулић“, „Братство-јединство“ и „Доситеј Обрадовић“ Омољица. Представе су организоване у сарадњи Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева, уз подршку Дома омладине Панчево.

Пре почетка представе ученицима су се обратили чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање мр Татјана Божић и начелник одељења за локалне самоуправе Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Бранко Стаматовић.

Чланица Већа мр Татјана Божић истакла је значај оваквих едукативних представа, истакла како је Град препознао потребу да се најрањивијим учесницима у саобраћају омогући овакав вид едукације, кроз песму, игру и дружење, захвалила се колегама из Агенције за безбедност саобраћаја и поздравила децу и наставнике, док је Бранко Стаматовић након поздрава упућеном домаћинима, деци и наставницима, истакао како Агенција на крају и почетку сваке школске године организује овакав вид дружења са малишанима и најавио почетак представе.

У току 45 минута трајања представе, Пажљивко је објашњавао ученицима како треба да се понашају у типичним саобраћајним ситуацијама, постављао им питања и позивао их на активно учешће. Потом је приказан цртани филм „Пажљивко“ након којег су ђаци добили по примерак илустроване књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“.

Агенција за безбедност саобраћаја РС сваке школске године, а посебно на почетку и крају, организује саобраћајно-образовне часове у градовима широм Србије и већ пету годину спроводи кампању „Пажљивко“, а ово је први пут да се оваква представа организује у граду Панчеву. Акција едукације школске деце у области безбедности саобраћаја се наставља у септембру.