U okviru nagradne igre Uzmi račun i pobedi, grad Pančevo je jedan od pobednika među devet najuspešnijih lokalnih samouprava koji će podeliti nagradni fond u iznosu od 180.000 evra.

Na konferenciji za novinare koja je održana 20. aprila 2021. godine u Palati Srbija, povodom nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2021, uručena su priznanja i novčane nagrade za devet gradova i opština čiji su građani u prethodnom ciklusu bili najaktivniji u skupljanju fiskalnih računa i slipova. Konferenciji su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali, potpredsednica Saveza za fer konkurenciju i direktorka kompanije Masterkard za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH Jelena Ristić, dok je u ime grada Pančeva priznanje primila zamenica gradonačelnika Pančeva, Dragana Kuprešanin.

Zahvaljujući svesti građana o značaju suzbijanja sive ekonomije i važnosti uzimanja fiskalnih računa pri svakoj kupovini, jer se na taj način obezbeđuje novac za dalja ulaganja, grad Pančevo je dobio priznanje i novčanu nagradu za osvojeno 3. mesto u kategoriji velikih lokalnih samouprava na takmičenju Uzmi račun i pobedi 2020.

Nagradna igra Uzmi račun i pobedi 2021 biće organizovana u dva kruga, od 15. maja do 25. juna i tokom jeseni i građani već mogu da počnu sa slanjem fiskalnih računa i slipova.

Paralelno sa nagradnom igrom organizuje se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. To znači da se učešćem u nagradnoj igri građani ne bore samo za sebe – već i za grad u kojem žive, dok svaki izdati račun ili slip predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Pravo učešća u takmičenju imaju svi gradovi, gradske opštine i opštine na teritoriji Republike Srbije, a kako bi sve lokalne samouprave imale podjednaku šansu da pobede, podeljene su prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe – male, srednje i velike.

Rang lista u svakoj od kategorija pravi se na osnovu broja poslatih koverata, odnosno računa i slipova, po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći.