Град Панчево се, након завршеног такмичења „Шампиони безготовинског плаћања“, налази међу 10 најбољих градова и општина – односно на 6. месту националног такмичења које су организовали Канцеларија за ИТ и еУправу и НАЛЕД, уз подршку компанија Visa и Mastercard у периоду од 1. јула до 31. децембра 2019. У такмичењу под слоганом „Плати картицом и победи“ , учесвовало је укупно 60 локалних самоуправа у Србији.

У четвртак, 23. јануара је тим поводом у Народној скупштини Републике Србије, организована свечана додела плакета, које је представницима градова и општина уручио Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије у присуству Михајла Јовановића, директора канцеларије за ИТ и еУправу, Горана Ковачевића, потпредседника Управног одбора Налед-а, Јелене Ристић из компаније Mastercard и Ане марковић из компаније Visa. Плакету је у име града Панчева примила Борислава Вујановић, заменица начелника Градске управе града Панчева.

Поред бесплатних ПОС терминала које су добиле све локалне самоуправе, за оне најуспешније у промоцији безготовинског плаћања обезбеђене су награде. Првих десет добило је плаету, првих пет интернет презентацију, а главну награду – дечије игралиште добила је општина Прибој, која је остварила највећи број трансакција у односу на број становника.

За шест месеци, колико је трајала кампања, грађани су на шалтерима градских/општинских управа картицом платили укупно 13.560 такси, накнада и пореза, у вредности од 21.667.119 динара, односно око 178 хиљада евра, а процењено је да су она овај начин грђани уштедели и до 500 дана чекања у редовима.

Град Панчево и даље позива грађане Панчева да искористе погодности безготовинског плаћања на шалтерима Градског услужног центра.

Све на једном месту, без одласка у банку или пошту – грађани могу да прибаве документа и плате картицом све обавезе у шалтер сали локалне самоуправе.

Снижени трошкови провизије за плаћање јавних услуга (45 динара за износе мање од 4,500 динара и двоструко нижа провизија у износу од 1% за трансакције веће вредности).