United Group Фондација заједно са компанијом СББ и Тотал ТВ-ом покренула je претходне године акцију чишћења широм Србије у којој и ове године учествује град Панчево, а која је прерасла у кампању „Не прљај. Немаш изговор!“ у циљу подизања свести о значају заштите животне средине, а која обухвата и донирање паркова у 16 градова. У току кампање, у више од 20 градова Србије, мобилни еко тим СББ-а, очистиће локације на којима се људи најчешће окупљају – пешачке зоне, паркове, платое и површине испред зграда.

Након чишћења више локација у 17 градова Србије, кампања је настављена данас у Панчеву. Мобилни еко тим СББ-а очистиће данас и сутра, 2. и 3. новембра 2016. године,  локације на Тамишком кеју, стари и нови бувљак.

Акцији чишћења Панчева присуствовали су градски менаџер Панчева Александар Фаркаш и директорка корпоративних комуникација СББ-а Јована Лукић, који су свечано отворили и нови парк на Тамишком кеју, дониран средствима компаније СББ, United Group Фондације и Тотал ТВ-а.

Захваљујем се компанији СББ и United Group Фондацији што је изашла у сусрет граду Панчеву и што одржава овакве акције по градовима Србије. Наша „Хигијена“ се труди да град буде што чистији, али подизање свести наших суграђана, нарочито млађе популације је такође јако битна. Овде је некад био дечији парк који су хулигани растурили и велико је задовољство што нам је СББ понудио да га обнови. Тако смо оплеменили цео овај део града, а и убудуће ћемо бити отворени за сарадњу са свим друштвено одговорним компанијама, као што је СББ, изјавио је Александар Фаркаш, градски менаџер града Панчева.

 

Прошле године смо у оквиру акције чишћења у целој Србији очистили више од 100 локација у 15 градова. Ове године смо желели да направимо корак више – зато смо покренули јединствену иницијативу „Не прљај. Немаш изговор!“, којом указујемо грађанима на неопходност промене свести према околини у којој живе. У заједничкој акцији СББ-а, United Group Фондације и Тотал ТВ-а, Панчево је један од 20 градова који смо очистили, у жељи да нам се придруже суграђани и просторе и места где проводе време одржавају чистим и не бацају ђубре где му није место. Такође, у 16 градова смо донирали паркове за децу са новим љуљашкама, клацкалицама и пењалицама, попут овог у Панчеву, у ком се деца играју од октобра, истакала је Јована Лукић, која се захвалила представницима града Панчева и ЈКП „Хигијена“ на подршци.