Татјана Божић, члан Градског већа града Панчева задужена за образовање је присуствовала уручивању награда најбољим ђацима и менторима на територији АП Војводине „Таленти 2022“ које је одржано у Новом Саду. Награде најбољим ученицима и њиховим менторима уручио је Игор Мировић, председник Владе АП Војводине.

„Велико ми је задовољство што је међу награђенима 13 ученика из Панчева и њихових 9 ментора. Награде, најбољи ђаци и ментори на територији АП Војводине „Таленти 2022“ су додељене панчевцима из области физике, математике, технике, историје, географије и италијанског језика. Ученици су из основних школа „Јован Јовановић Змај, „Мирослав Мика Антић“ и „Доситеј Обрадовић“ из Омољице. Такође, има наших ученика из Математичке гимназије и гимназије „Урош Предић“, а сви су они полазници Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“. Желела бих да честитам нашим ученицима, менторима и наравно родитељима, на постигнутим, изузетним успесима. Морам да напоменем да су ови талентовани ученици, такође награђени и у Панчеву, поводом Дана града и драго ми је, што је њихове успехе препознала и АП Војводина. Надам се да ће им добијене награде бити подстицај да и у будућности постижу сјајне резултате“ рекла је Татјана Божић након доделе награда.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину већ дужи низ година додељује награде за успехе на државним и међународним такмичењима, најуспешнијим ученицима основних и средњих школа, као и њиховим менторима са територије Војводине.