Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање подсетила је да је Панчево један од првих градова у Србији који је основао општински, односно градски Савет родитеља, како је то законом 2018. године предвиђено, као и Правилник о раду општинског Савета родитеља:

– Општински Савет родитеља се именује сваке године, сваког септембра и чине га по један представник свих образовних установа у граду Панчеву, као и ПУ „Дечја радост“. Значи укупно 30 родитеља, представника 30 установа и 30 њихових заменика. Досадашњи рад Савета родитеља је био врло успешан. Ми смо увек били ту као град да подржимо и да одговоримо на сва њихова питања, на све недоумице и да их заједно решавамо. Оно што је до сада било у претходним сазивима општинског Савета родитеља јесу различите трибине на тему вршњачког насиља, дебате и сва она питања која родитељи донесу из својих школа и установа, ми смо били ту да успешно помогнемо у решавању свих тих питања. Било је речи о вршњачком насиљу, превенцији наркоманије, злоупотреби психоактивних супстанци, као и инклузије у школама, рад са децом. Оно што је још значајно, на чему инсистирамо, јесте да сваке године извештај о раду нашег Секретаријата који се бави образовањем изложимо општинском Савету родитеља, како би родитељи били упознати са свим дешавањима која град спроводи у вези са васпитно-образовним установама.

Сања Бугарин, председница Савета родитеља града Панчева, изјавила је да су средње школе припремиле презентације како би ученицима основних школа приближиле своје смерове:

– Савет родитеља за 2020/21. годину почео је са радом ове године у фебруару месецу. Нажалост због епидемиолошке ситуације нисмо могли да имамо састанке, па је све ишло електронским путем уз помоћ Скупштинске службе града Панчева. Мој заменик је предложио да, због епидемиолошке ситуације, средње школе направе презентације по профилима за будуће средњошколце. Пошто је сад крај школске године, средње школе су доставиле Савету родитеља различите презентације, које су достављене директорима основних школа и које су прослеђене ученицима преко њихових разредних старешина.